Povežite se sa nama

Vijesti

POSJETA ZAPADNOM BALKANU: Fon der Lajen u srijedu sa Đukanovićem i Krivokapićem

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednica Evropske komisije (EK) Ursula fon der Lajen u posjetiće Crnu Goru u srijedu, 29. septembra. Kako je najavljeno u EK, Lajenova će se sastati sa predsjednikom Crne Gore Milom Đukanovićem i premijerom Zdravkom Krivokapićem

Tokom boravka u Crnoj Gori, Lajenova će, u pratnji premijera Krivokapića posjetiti Institut za javno zdravlje koji je dobio podršku EU u borbi protiv pandemije.

Posjetu regionu Lajenova počinje sjutra u Albaniji, a tokom popodneva boraviće u Skoplju. U okviru boravka na Zapadnom Balkanu Lajenova će posjetiti i Srbiju, Kosovo, Bosnu i Hercegovinu.

„Ovom posjetom predsjednica EK će izraziti posvećenost regiji i njenoj evropskoj budućnosti, a sa svim liderima sa kojima se bude srela, počev od Albanije i Sjeverne Makedonije, razgovaraće o važnim političkim i regionalnim pitanjima uključujući i specifičnu situaciju koja se odnosi na trenutnu eskalaciju između Kosova i Srbije“, saopštila je portparolka EK Dana Spinant.

Portparol visokog predstavnika EU Žozepa Borelja, Peter Stano, kazao je da je postizanje deeskalacije odgovornost obje strane – i Srbije i Kosova.

Kao prvi pozitivni korak u tom pravcu najavio je dolazak glavnih pregovarača iz Prištine i Beograda u Brisel, kako bi se razgovaralo o daljim postupcima.

„Trenutna dešavanja nijesu dobra za građane Kosova, niti za građane Srbije, ali takođe ni za regiju“, kazao je Stano.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije