Povežite se sa nama

Vijesti

POSLAT BELL 412: Vojska Crne Gore pomaže Makedoncima u borbi protiv požara

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Helikopter Vojske Crne Gore Bell 412 s letačkom posadom upućen je danas u Republiku Sjevernu Makedoniju, po odluci Savjeta za odbranu i bezbjednost,  kako bi pomogao u borbi protiv požara koji bukte tom zemljom“, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Podsjećaju kako je Sjeverna Makedonija preko Evroatlantskog centra za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRCC) zatražila međunarodnu pomoć usljed brojnih požara kojima je pogođen istočni dio države i očekivanog pogoršanja situacije.

Zamjenik načelnika Generalštaba VCG, pukovnik Željko Radulović, poželio je posadi uspješno i bezbjedno izvršenje zadatka, naglasivši da je siguran da će sve aktivnosti obaviti profesionalno, na ponos Vojske i države.

„Vojska Crne Gore kredibilan je saveznik i zadovoljstvo nam je kada možemo da pomognemo našoj saveznici Republici Sjevernoj Makedoniji, zemlji sa kojom imamo dugotrajnu saradnju i partnerstvo“, istakao je on.

Inače, EADRCC je primarni civilni mehanizam NATO-a za reagovanje u vanrednim situacijama. Operativan je 24/7 i dostupan svim članicama Alijanse i zemljama partnerima.

Centar je zadužen za koordinaciju zahtjeva i ponuda za pružanje pomoći u vanrednim situacijama.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije