Povežite se sa nama

Društvo

POVODOM DANA NEZAVISNOSTI: U Bijelom Polju održana manifestacija „Istrči i pokreni se“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Povodom Dana nezavisnosti u Bijelom Polju upriličena je prva ulična trka ,,Istrči i pokreni se“, koju su organizovali Centar za sport i rekreaciju, u saradnji sa Atletskim klubom ,,Jedinstvo“ i Atletskim savezom Crne Gore. Trke koje su organizovane povodom 21. maja, Dana nezavisnosti Crne Gore okupile su takmičare iz Crne Gore ali i susjednih zemalja.

Ljubitelji atletike danas su u gradu pod Obrovom pratli trku zadovoljstva u dužini od 2km, juniorsku trku koja je organizovana pod sloganom ,,Memorijal Ljubiše Božovića“, u dužini od 2km, u kojoj su nastupili muškarci i žene. U seniorskoj kategoriji djevojke su trčale 3 a muškarci 4km.

U konkurenciji seniora, u trci na 4km pobjednik je Davor Vidović, član atletskog kluba ,,Maraton“ iz Brčkog. Drugo mjesto pripalo je Vasiliju Šćepanoviću (Budućnost), a treće Dragoljubu Koprivici (Mornar).

U kategoriji seniorki, u trci na 3km prvo mjesto odnijela je Sajma Murić atletičarka kluba ,,Novi Pazar“, drugo I treće mjesto njene sugradjanke Mejra Mehmedović i Lenka Nikolić .

U konkurenciji juniora pod sloganom ,,Memorijal Ljubiše Božovića“, u dužini od 2km prvi do cilja stigao je Samed Hadžić, atletičar iz Novog Pazara, drugo mjesto Petar Veljić (Lim) i treće mjesto njegov klupski kolega Nemanja Đurišić .

U trci juniorki pod sloganom ,,Memorijal Ljubiše Božovića“, prvo mjesto osvojila je Aiša Tahirović iz Novog Pazara, druga do cilja stigla je atletičarka Jedinstva Amina Suljević, i treće njena sugradjanka Milja Joksimović .

U trci zadovoljstva prvo mesto osvojio je atletičar Jedinstva Nenad Veličković, drugo Andrija Radović, dok je treći do cilja stigao Miloš Čabarkapa.

Direktor Centra za sport i rekreaciju, Marko Maslovarić, čestitajući Dan nezavisnosti Crne Gore, kazao je da je današnja trka veliki izazov, zbog aktuelne epidemiološke situacije.

,, Trka je organizovana sa ciljem da se promiviše trčanje kao jedan od najboljih rekreativnih mehanizama koji imaju samo dobre efekte. Danas su sa nama i atletski šampioni koji su u samom vrhu balkanske atletike. Veliki broj mališana je danas učestvovao, i to je ono čime se ponosimo. Ova trka treba da živi i mladi treba da se razvijaju zajedno sa njom. Čast mi je i zadovoljstvo da budem jedan od organizatora ove trke. Veliku zahvalnost dugujemo Opštini Bijelo Polje kao pokrovitelju, Atletskom klubu ,,Jedinstvo“ i Atletskom savezu Crne Gore, kao i zlatnim sponzorima NLB banci i kompaniji Put-Gross“, naveo je Maslovarić.

Na današnjoj manifestaciji uručena su posthumna priznanja i nagrade za doprinos razvoju atletike u Bijelom Polju, i to porodicama Ljubiše Božovića, Jasmina Mulića, , Draga Tomovića i Miraša Obradovića.

MANIFESTACIJA U ZNAK VRAĆANJA TRADICIONALNIM VRIJEDNOSTIMA

Predsjednik Opštine Bijelo Polje, Petar Smolović, posjetiocima je čestitao Dan nezavisnosti Crne Gore, i učesnicima poželio sreću i uspjeh na današnjem takmičenju.

,,Ova manifestacija služi da se na neki način vratimo lijepim tradicionalnim vrijednostima, da odvojimo malo vremena za aktivno bavljenje sportom, izađemo iz domova i modernih sredstava komunikacije, i na taj način promovišemo zdrave stilove života. Zato smo se i danas okupili da ozvaničimo početak manifestacije koja slavi ideju ljudske istrajnosti i snagu ljudskog karaktera”, poručio je Smolović.

Zahvalio je članovima Atletkog saveza Crne Gore, kompanijama koje su podržale manifestaciju i zaposlenima u Centru za sport i rekreaciju na organizaciji trke.

Direktor Atletskog saveza Crne Gore, Milorad Vuletić, zvanično je danas na gradskom trgu najavio početak manifestacije, i čestitao 21. maj Dan nezavinosti države.

,,Puno mi je srce kada vidim da su ovaj trg danas zaposjela djeca, omladina pa i mi stariji koji im pružamo podršku, posebno u onome što je naljepše, a što se dešava samo kod zdrave omladine. U zdravom tijelu – zdrav duh. Sve to omogućuje atletika kao kraljica sportova, a Bijelo Polje je po atletici prepoznato još od ranih 60-tih godina, iznjedrilo je mnogo šampiona, kvalitetnih sportskih radnika kako u atletici, tako i u ekipnim sportovima. Mnogo je pojedinaca koji su pronijeli slavu ovoga grada”, istakao je Vuletić.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije