Povežite se sa nama

Društvo

POZIV: Prijave za Organizacioni odbor Prajda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predstavnici Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2021 pozvali su sve lezbejke, gej, biseksualne, trans, interpolne i kvir osobe, kao i njihove prijatelje, porodicu i saveznike da se prijave za članstvo u tom Organizacionom odboru.

Saopšteno je da će članovi Organizacionog odbora zajednički učestvovati u odabiru teme i zahtjeva koji će biti postavljeni na ovogodišnjem Prajdu, kao i svih sadržaja koji će biti organizovani.

“Montenegro Prajd tradicionalno se sastoji od niza kulturnih, edukativnih i zabavnih događaja koji se organizuju u toku Neđelje ponosa. Napominjemo da će se svi događaji, kao i sama Povorka, organizovati u skladu sa epidemiološkom situacijom, poštujući mjere za suzbijanje širenja kovid-19 epidemije”, poručeno je iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda 2021.

Istakli su da je važno naglasiti i društveni kontekst u kojem će Montenegro Prajd biti organizovan.

“Podsjećamo da je u julu prošle godine usvojen Zakon o životnom partnerstvu lica istog pola, ali da uslovi za njegovu implementaciju još uvjek nijesu stečeni. Podsjećamo i da je fašizam u cijelom svijetu u usponu i da je neophodno da kao zajednica kažemo jasno NE fašizmu”, navodi se u saopštenju.

Poručeno je da ljudska prava ne smiju biti zanemarena i da su aktvistički duh i nove ideje potrebni LGBTIQ zajednici u Crnoj Gori više nego ikad kako bi bila nastavljena borba za potpunu jednakost.

“Pozivamo te da daš doprinos zajednici – da se njen glas čuje! Da s ponosom pokažemo da nećemo spustiti glavu ni pred jednim oblikom homofobije i transfobije! Rok za prijavu je 15. jun. Za sve dodatne informacije možete nam pisati na queer.montenegro@gmail.com ili nas kontaktirati na broj +38267161016”, naveli su iz Organizacionog odbora Montenegro Prajda.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije