Povežite se sa nama

Društvo

PRANJE NOVCA: SDT uložilo žalbu protiv rješenja Višeg suda da se obustavi postupak protiv Stijepovića

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Specijalno državno tužilaštvo izjavilo je žalbu protiv rješenja Višeg suda u Podgorici od 27.maja da se obustavi krivični postupak protiv Slavoljuba Stijepovića zbog krivičnog djela pranje novca u saizvršilaštvu.

Žalba je izjavljena zbog bitne povrede odredaba krivičnog postupka i pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja.

Viši sud u Podgorici je prošle nedjelje drugi put obustavio krivični postupak protiv Stijepovića. Apelacioni sud je prošlog puta uvažio žalbu Specijalnog tužilaštva i ukinuo dio rješenja u odnosu na Stijepovića i vratio predmet Višem sudu na ponovno odlučivanje.

U žalbi se, između ostalog, navodi da je sud izreku rješenja učinio nerazumljivom i protivurječnom samoj sebi i razlozima rješenja.

„Zatim, prvostepeni sud u obrazloženju rješenja, između ostalog, navodi da ni jedan od saslušanih svjedoka tokom istrage na jasan i nedvosmislen način ne dovodi u vezu okr.S.S. sa krivičnim djelom pranje novca. Kako je isto vijeće Višeg suda u Podgorici, u prethodnom postupku donijelo rješenje kojim je predmetna optužnica pravosnažno potvrđena u odnosu na okrivljene K.D., T.B., Š.Ž., K.T.1, G.G. i K.T.2, zbog osnovane sumnje da su izvršili isto krivično djelo pranje novca, pri čemu se radi o istom događaju, u vezi kojeg događaja i krivičnog djela pranje novca je sud već utvrdio, do stepena osnovane sumnje, da je u konkretnom slučaju novac pribavljen kriminalnom djelatnošću, to su dati razlozi u pobijanom rješenju da se radi o „navodnoj kriminalnoj djelatnosti“ potpuno nejasni“, navode iz SDT-a.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije