Povežite se sa nama

Društvo

PREDSTAVNICI PARTIJA: Poklonili se nevinim žrtvama u Srebrenici

Objavljeno

-

Predstavnica LP u Potočarima
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predstavnici pojedinih političkih partija iz Crne Gore prisustvovali su današnjoj komemoraciji u Potočarima, gdje su se poklonili žrtvama genocida u Srebrenici

Podsjećamo, komemoracijom i ukopom 19 posmrtnih ostataka nevino stradalih u Potočarima kod Srebrenice obilježeno je 26 godina od genocida u Srebrenici.

Socijaldemokrate (SD), kako su saopštili, dijele tugu sa porodicama više od osam hiljada nevinih žrtava genocida u Srebrenici, kazali su iz te partije, ističući značaj njegovanja kolektivnog sjećanja i memorijalizacije genocida koji je potresao cijeli svijet.

Iz SD-a su saopštili da komemoraciji povodom obilježavanja 26. godišnjice genocida u Srebrenici u Memorijalnom centru Potočari u ime te partije prisustvuju Nihad Canović i Adil Miljuš.

“Ovo je prilika da još jednom ukažemo na značaj suočavanja sa najvećim zločinom nakon Drugog svjetskog rata, genocidom u Srebrenici, o kojem cio Balkan, pa i svijet, treba da razvija kulturu sjećanja, da se nikad nijednom narodu ne desi slična tragedija”, navodi se u saopštenju.

Komemoraciji je u ime Liberalne partije prisustvovača članica Predsjedništva LP Jelena Marković, sa članovima partije.

„Posebno smo ponosni što je uoči same godišnjice genocida u Srebrenici, Crna Gora usvojila Rezoluciju kojom se osuđuje genocid u Srebrenici, koja je osnov za trajno uspostavljanje mira na temeljima istine i pravde“, navodi se u saopštenju LP-a.

Liberalna partija stalno je, kako su kazali, posvećena politici suočavanja sa prošlošću, borbe protiv mržnje i agresije te promovisanju vrijednosti zajedništva, slobode, ljudskih prava i mira.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije