Povežite se sa nama

Politika

PREDVIĐAJU RATNI SCENARIO: Vučićevi tabloidi prizivaju krv u Crnoj Gori

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Beogradski tabloidi koji su pod kontrolom predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i njegovih bezbjednosnih službi – Informer, Srpski telegraf, Alo i Kurir – najavili su na naslovnicama u poneđeljak ratni scenario u Crnoj Gori povodom ustoličenja mitropolita Crkve Srbije Joanikija Mićovića na Cetinju.

Tabloid Informer urednika Dragana J. Vučićevića, kojeg njegove kolege u Srbiji zovu ,,medijski kasapin“, na naslovnoj strani donosi lažnu izjavu patrijarha Porfirija: ,,Milo hoće da nas pobije“. Patrijarh Crkve Srbije nije dao tu izjavu, a u podnaslovu piše da je patrijarh najavu ,,Đukanovićevih ustaša“ nazvao pokušajem gušenja SPC. Vučićević je u bliskim odnosima sa Vučićem koji mu je za vikend bio gost na ispraćaju sina u vojsku.

Tabloid Alo, koji se nalazi pod direktnom kontrolom Andreja Vučića, brata predsjednika Srbije, ide korak dalje i daje naslov ,,Milo želi da padne krv“. Taj tabloid navodi da je Đukanović zaprijetio da će lično doći sa komitama da spriječi ustoličenje mitropolita Joanikija.

Tabloid Kurir, nazivajući predsjednika Crne Gore ,,huškač“, na naslovnici tvrdi da Đukanović ,,inspiriše ekstremiste da prave nerede na Cetinju“.

Najdalje je otišao tabloid Srpski telegraf koji se nalazi pod direktnom kontrolom bezbjednosnih službi u Srbiji.

Na naslovnici je ,,otkrio“ da ,, Milo traži krv na Cetinju da bi Zapad optužio Srbe“.

Dodaju i da je ustoličenje Joanikija idealna prilika za izazivanje nereda.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije