Povežite se sa nama

Vijesti

PREINAČENA ODLUKA: Krstovići ipak u pritvoru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vanraspravno vijeće Višeg suda preinačilo je odluku sudije za istragu i odredilo pritvor Marini (27) i Budimiru Krstoviću (66) osumnjičenim za nedozvoljeno držanje narkotika, potvrđeno je Pobjedi iz Višeg suda.

Krstovićima je, nakon saslušanja kod sudije za istragu Radomira Ivanovića, određena mjera ograničenog kretanja i oduzete putne isprave.

Više državno tužilaštvo u Podgorici izjavilo je žalbu na odluku istražnog sudije, kojom su Krstovići pušteni su da se brane sa slobode.

– Više državno tužilaštvo u Podgorici je u predmetu formiranom protiv okrivljenih B.K. i M.K., zbog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojinih droga, izjavilo žalbu u zakonom propisanom roku, na rješenje Višeg suda u Podgorici, sudije za istragu kojim je odbijen predlog ovog tužilaštva za određivanje pritvora – saopšteno je Javnom servisu iz tužilaštva.

Podsjećamo, policija je prošlog četvrtka zaplijenila 1,4 tone kokaina koji je pronađen umagacinu Krstovića u zetskom selu Mojanovići.

Marina Krstović negirala je ranije pred tužiocem da ima bilo kakve veze sa tom drogom. Kako je rekao njen advokar, ona je prošla poligrafsko testiranje.

Krstović se, prema našim saznanjima, bavi uvozom banana a policija je uhapsila njegovu ćerku Marina koja se sumnjiči da je bila umiješena u šverc narkotika. Ona je navodno povezana sa nekim od visokopozicioniranih članova beogradskih kriminalnih klanova.

Droga je navodno trebalo da izađe iz Crne Gore na međunarodno tržište preko Srbije.

Obrazlažući odluku da pusti Krstoviće da se brane sa slobode, Sudija Radomir Ivanović je rekao da je ro adekvatna mjera obezbjeđenja prisustva okrivljenih u daljem toku vođenja krivičnog postupka protiv njih, ističući da nije pristrasno postupao u ovom slučaju.

Vicepremijer Dritan Abazović izjavio je da je sudija Radomir Ivanović trebalo da bude izuzet iz ovog slučaja jer je u kumovskim odnosima s bratom Budimira Krstovića.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije