Povežite se sa nama

Društvo

PREISPITIVANJE ZAKONA O RADU: Pet tužilaca danas povuklo ostavke

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pet tužilaca, saznaje Pobjeda, danas je povuklo ostavke, najvjerojatnije zbog toga, kako kaže njihov izvor iz Sekretarijata Tužilačkog savjeta, što su tužioci najavili da će Ustavnom sudu podnijeti inicijativu za preispitivanje člana 164 novog Zakona o radu.

Ostavke su povukli viša tužiteljka iz Bijelog Polja Milica Rmandić, tužiteljka iz ODT Pljevlja Božidarka Gačević, tužiteljka iz vrhovnog državnog tužilaštva Radmila Ćuković, tužiteljka ODT Ulcinj Feriha Muratović i tužiteljka Višeg tužilaštva u Podgorici Suzana Milić.

Ovaj član zakona je pooštrio zahtjeve i spuštio starosnu granicu, za muškarce sa 67 na 66, a za žene sa 65 na 64 godine kao osnov za prestanak radnog odnosa po sili zakona.

Na taj način zaposleni koje ova odredba direktno pogađa nijesu ni pripremljeni ni upozoreni na ono što snažno utiče na njihov radni, ekonomski i socijalni položaj.

Zbog toga što Zakon o radu nije prošao konsultacije niti javne rasprave niko, osim poslanika vladajuće većine, nije znao da se tim izmjenama uvodi drastično nov režim prestanka radnog odnosa po sili zakona, na šta je upozorila i Unija slobodnih sindikata.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije