Povežite se sa nama

Društvo

PREMIJER JOANIKIJU: Oprostite mi ako sam uradio nešto loše

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Uz aplauz vjernika i sveštenstva ispred Sabornog hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici dočekan je novoizabrani mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije. Zbog velikog broja vjernika za saobraćaj je zatvoren bulevar ispred hrama. Nakon dočeka oglasila su se zvona, a vjernici su skandirali „vladiko sokole“.

Premijer je u obraćanju mitropolitu Joanikiju rekao da ne bi uradio ništa što je na štetu Srpske pravoslavne crkve (SPC) i obećao da će Temeljni ugovor sa tom vjerskom zajednicom biti potpisan.

On je od Joanikija zatražio oprost ako je, kako je rekao, uradio išta loše.

Nakon obraćanja premijera mitropolitu zajedno su se uputili prema hramu, a njihov ulazak u bogomolju ispraćen je aplauzom vjernika.

BORBA:

Premijer Zdravko Krivokapić nastavlja svojim potezima da šokira javnost.

Nakon što je prošlog četvrtka izazvao skandala u Patrijaršiji u Beogradu, bez njegovih ispada nije mogao da protekne i svečani doček mitropolita Joanikija u hramu Hristovog Vaskrsenja.

Dok su sve zvanice, kako protokol nalaže, bile u hramu, Krivokapić je presreo mitropolita Joanikija na parkingu ispred svetinje kako bi se sa njim slikao i zatražio oprost, a sve u svrhu prikupljanja političkih poena.

I ovaj svečani događaj Krivokapić je iskoristio zarad političke promocije i opet je obećao, kao mnogo put dosada, da će potpisati Temeljni ugovor sa SPC-om.

Premijer je na ovaj način još jednom zloupotrijebio Crkvu, koju je dosada nekoliko puta prevario, i mitropolita Joanikija.

 

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije