Povežite se sa nama

Vijesti

PREMIJERA OZNAČILI IZDAJNIKOM: Krivokapić za manje od godinu iznevjerio sve – glasače, SPC i vjernike iz litija, političke saborce…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić za manje od godinu uspio je da izneveri glasače, SPC i vjernike koji su mjesecima bili na litijama protiv otimanja svetinja srpske crkve u toj državi, zatim političke saborce koji su ga i doveli do funkcije na kojoj se nalazi…

Ništa od reformi

Naime, iako su, nakon formiranja ekspertske vlade, glasači od Krivokapića očekivali važne reforme i raskrinkavanje svih afera prethodnog režima oličenog u liku lidera DPS Mila Đukanovića, te smjenu svih njegovih ljudi – to se nije dogodilo. Upravo zbog toga Demokratski front (DF), koji je Krivokapića i doveo na vlast, traži njegovu ostavku i izbor novog predsjednika vlade. Takođe, Krivokapić još nije potpisao ni Temeljni ugovor sa SPC, kojim treba da se zaštiti imovina crkve u Crnoj Gori. Umjesto potpisa na već sačinjeni ugovor, Krivokapić je sada predložio novu verziju, što je za SPC, kako su mediji prekjuče objavili, neprihvatljivo. Time je Krivokapić praktično iznevjerio SPC, ali i sve ljude koji su, i po snijegu i minusu, na litijama branili svetinje.

Glumio vjernika

Vladimir Pavićević, direktor Društva za istraživanje politike, kaže da su građani Crne Gore, koji su donijeli avgustovsku pobjedu prošle godine, očekivali da će Zdravko Krivokapić da formira reformsku i progresivnu vladu.

Za manje od godinu dana pokazalo se da je gospodin Krivokapić nedorastao ovom jedinstvenom i neponovljivom momentu crnogorske politike i crnogorske istorije. Iznevjerio je crnogorske građane, iznevjerio je svoje nekadašnje političke saveznike, a ovih dana vidimo da je sve vrijeme glumio vjernika i da stvara probleme i u odnosima sa crkvom. Imamo problem i najbolji način da se riješi ovaj problem je da postojeća skupštinska većina izabere novog premijera i novu vladu u cjelosti i da se uz punu posvećenost krene u reforme – navodi Pavićević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije