Povežite se sa nama

Vijesti

PRESS SDT i UP: „Članovi kriminalne grupe pokušali da kontaktiraju Milonjića da bi ubrzao rasformiranje SDT“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Specijalni tužilac Saša Čađenović je rekao da je Kotoranin Jovan Vukotić prema do sada prikupljenim pdacima osnovano sumnjiv da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Veljka Belivuka i Marka Miljkovića

Specijalni tužilac Miroslav Turković rekao je da je Specijalno državno tužilaštvo (SDT) u saradnji sa policijom rasvijetlilo da su Stefan Đukić i Emil Tuzović formirali kriminalnu organizaciju koja je planirala više teških ubistava, napade na državne službenike, šverc droge.

„Članovi te kriminalne grupe planirali su napad na sutkinju Biljanu Uskoković, ali i planiranja ubistva tužilaca Milivoja Katnića, Saše Čađenovića i policajaca Zorana Lazovića, Petra Lazovića i Ivana Đokovića“, kazao je Turković na zajedničkoj konferenciji za medije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) i Uprave policije (UP) o aktuelnim predmetima u nadležnosti SDT.

Dodao je da su oni planirali i „hapšenje“ i ubistvo tri građanina.

Objasnio je da su to planirali kako bi zastrašili svjedoke u postupcima koji vode se protiv članova te kriminalne grupe.

Specijalni tužilac kazao je da su članovi te kriminalne grupe pokušali da stupe u kontakt sa bivšim generalnim sekretarom Vlade Božom Milonjićem, kako bi sa pozicije koju je tada pokrivao ubrzao rasformiranje SDT.

On je pročitao i poruke koje su članovi te grupe razmjenjivali, među kojima je i „da treba stisnuti Čađenovića“ jer „nije lud da se zamjera kada zna da odlazi i ostaje bez podrške“.

Rekao je i da je Đukić podstrekavao članove te kriminalne grupe preko kriptovanih poruka da ubiju Katnića i Čađenovića.

„Treba ošegati i njega (Čađenovića) i glavnog specijalnog tužioca i sve policajce“, piše u jednoj od poruka.

Đukić je, kazao je Turković, poručivao i da su gotovi čim ih smijene, te da će Čađenovića ubiti i „zalivaditi“.

„Vukotić podstrekavao članove kriminalne grupe da ubiju Zvicera i Kašćelana“

Od 1. oktobra 2020. godine do 2. jula 2021. godine službenici Filijale za građanska stanja i lične isprave u Budvi nezakonito su izdali sedam dozvola za nošenje oružja osobama koje su bliske jednoj kriminalnoj grupi, rekao je specijalni tužilac Saša Čađenović.

Čađenović je rekao da je Kotoranin Jovan Vukotić prema do sada prikupljenim podacima osnovano sumnjiv da je organizator kriminalne grupe protiv koje je već podignuta optužnica zbog planiranja ubistva Beograđana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Tereta ga i da je krajem prošle godine podstrekavao članove te kriminalne grupe da ubiju Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Čađenović je objasnio da su Jovan Vukotić i drugi organizator Janko Vukadinović podijelili uloge odnosno, da je jedan bio zadužen za nabavljanje štek stanova, oružja…a drugi da vrbuje članove, nalazi direktne izvršioce…

Rekao je i da su imali posebne grupe koje su bile zadužene za pravljenje eksploziva, obuku, nalazak štek stanova, pračenje meta…

Specijalni tužilac rekao je da su u drugom predmetu došli do dokaza da su Belivuk i Miljković ubili Damira Hodžića i Adisa Spahić

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije