Povežite se sa nama

Vijesti

PRIJEDLOG ZAKLJUČAKA ZA SKUPŠTINU PRIJESTONICE: Otkazati ustoličenje mitropolita crkve Srbije, Joanikija

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Potpredsjednik SDP-a Nikola Đurašković predložio je zaključke o kojima će se Skuština Prijestonice izjasniti na vanrednoj sjednici 27. avgusta:

  1. U cilju očuvanja građanskog mira i spokoja građana Cetinja i svih koji u našem gradu borave, pozivamo organizatore aktivnosti predviđenih za 05. septembar 2021. godine u Cetinjskom manastiru da od njih odustanu ili da ih obave u nekom drugom gradu.
  2. Skupština Prijestonice ovlašćuje Gradonačelnika Prijestonice Cetinje da obavi sve neophodne radnje iz svoje nadležnosti kako bi se spriječile aktivnosti na teritoriji Prijestonice Cetinje ili u bilo kojem objektu u vlasništvu Prijestonice, koje imaju za posljedicu ometanje svakodnevnog života građana Cetinja ili sprječavanje njihovih Ustavom Crne Gore garantovanih prava na slobodu kretanja ili okupljanja.
  3. Skupština Prijestonice poziva Vladu Crne Gore da svojim aktivnostima ne doprinosi povećanju tenzija i narušavanju mira i spokoja građana Cetinja i svih koji u našem gradu borave, već da u skladu sa svojim Ustavom definisanim nadležnostima, omogući ravnopravnost svim građanima Cetinja i Crne Gore, bez obzira na njihovu nacionalnu, političku ili neku drugu osobenost.
  4. Skupština Prijestonice poziva Vladu Crne Gore da doprinese očuvanju građanskog mira i smanjenju tenzija pozivom organizatorima najavljenog događaja da od istog odustanu i obave ga na nekom drugom mjestu.
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Sponzor

Najčitanije