Povežite se sa nama

Društvo

PRIJETE DA ĆE ZAPALITI ĆELIJE: Tenzije u zatvoru u Spužu zbog ometača signala

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Pritvorenici u Upravi za izvršenje krivičnih sankcija nijesu saglasni u odluci da zbog postavljenih ometača signala za mobilne telefone stupe u štrajk.

Jedan dio njih, kako Dan saznaje, najavio je da će, ukoliko im uprava UIKS-a ne ispuni zahtjeve, danas stupiti u štrajk. Nekoliko njihovih „kolega”, ipak nije za to.

Navodno, najglasniji je dio zatvorenika koji se nalaze na spratovima gdje ometači rade u punoj snazi, a korišćenje telefona je potpuno onemogućeno. Takođe, prema nezvaničnim saznanjima, ometači neju isti efekat u svim djelovima i na svim spratovima zatvora, pa dio zatvorenika traži i premještaj kako bi bili u dijelu do kojeg ometači „ne dopiru“.

U suprotnom, kako su zaprijetili, stupiće u štrajk, a prijetili su i paljenjem ćelija.

Uprava UIKS-a, kako Dan nezvanično saznaje, odlučila je da robijašima ne ispunjava ove uslove, budući da je korišćenje mobilnih telefona svakakao zabranjeno. Zbog toga su podigli mjere bezbjednosti u zatvoru i preduzeli sve radnje kako bi sačuvali mir iza bedema.

Već prvog dana kada je uprava zatvora dobila informacije da se spremaju neredi izdata su upozorenja robijašima i pojačane su mjere bezbjednosti. Pošto su uslijedile prijetnje paljenjem ćelija pozvani su vatrogasci koji su bili u pripravnosti.

Narednih dana, prema nezvaničnim saznanjima, ukoliko za to bude potrebe, biće angažovani i policajci, ako i pripadnici SAJ-a kako bi se očuvao mir u zatvoru.

Od prvog dana kada su krenule pobune zbog ometača signala, nadležni iz spuškog zatvora upozorili su komandire na moguća dešavanja, dajući im stroga uputstva za dalja postupanja ukoliko dođe do nereda.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije