Povežite se sa nama

Društvo

PROJEKAT OD 16,2 MILIONA EURA: U Mojkovcu će se graditi Zatvor za sjevernu regiju Crne Gore

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Vlada Crne Gore saopštila je da će se u Mojkovcu graditi Zatvor za sjevernu regiju Crne Gore. Vrijednost projekta je 16,2 miliona eura a finansiraće se iz kredita Banke za razvoj Savjeta i grant sredstvima Investicionog okvira Zapadnog Balkana.

Na današnjoj sjednici Vlada je usvojila Informaciju o implementaciji Projekta „Izgradnja Zatvora za sjevernu regiju Crne Gore u Mojkovcu“.

U Informaciji se navodi da je glavni cilj projekta izgradnja objekta Uprave za izvršenje krivičnih sankcija u Mojkovcu, u skladu sa međunarodnim standardima, a u cilju poboljšanja uslova za izvršenje kazne zatvora i dugotrajnog zatvora u Crnoj Gori.

„Njegova ukupna vrijednost je 16.200.000 eura od čega će se sredstvima kredita Banke za razvoj Savjeta Evrope (CEB-a) finansirati iznos od 15.000.000 eura i grant sredstvima Investicionog okvira Zapadnog Balkana (WBIF) 1.200.000 eura“, navcodi se u saopštenju.

Iz Včade su saopštili da su imajući u vidu da se radi o projektu planiranom strateškim dokumentima i Akcionim planom za pregovaračko poglavlje 23 (Pravosuđe i temeljna prava), donijeli više konkretnih zaključaka kojima se stvaraju pravno-administrativni uslovi za realizaciju projekta.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije