Povežite se sa nama

COVID-19

PROPUST U DOMU ZDRAVLJA: Ljekar u Budvi radio umjesto da bude u izolaciji, sankcionisaće odgovorne

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Ministarstva zdravlja pozvali sve ljekare koji rade sa kovid pacijentima da se pridržavaju svih protokola i propisa

Jedan od ljekara u budvanskom Domu zdravlja radio je uprkos tome što mu je određena samoizolacija, a svi koji su učestvovali u tom propustu – od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje – biće adekvatno sankcionisani, poručili su iz Ministarstva zdravlja.

Generalni direktior Direktorata za kontrolu kvaliteta u Ministarstvu zdravlja, Slobodan Mandić, saopštio je da je taj Direktorat preduzeo sve raspoložive korake u cilju rasvjetljavanja posljednjih dešavanja u Domu zdravlja Budva.

„Shodno našim nadležnostima i propisima, zbog propusta koji su doveli do toga da ljekar kom je određena samoizolacija ipak bude na radnom mjestu u COVID ambulanti, taj kolega je momentalno po našem saznanju isključen iz procesa rada. Svi koji su učestvovali u ovom propustu, od menadžmenta i ljekara Doma zdravlja Budva do epidemiologa u Institutu za javno zdravlje, biće adekvatno sankcionisani.“

„Pozivamo sve ljekare koji rade sa COVID pacijentima i tako se direktno izlažu virusu, radeći najhumaniji posao, da se, uprkos dobrim namjerama, pridržavaju svih protokola i propisa. I mi ljekari smo ljudi i mi se, u slučaju obolijevanja, moramo izolovati i poštovati sve propise“, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije