Povežite se sa nama

COVID-19

PROŠAO OBUKU: Pas detektovao kovid pozitivnog putnika

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Prvi put u Rumuniji je jedan posebno obučeni pas za otkrivanje zaraženih koronavirusom uspješno detektovao inficiranog putnika. On je iz Madrida sletio na međunarodni aerodrom u Sibinju, rekao je pukovnik Danijel Čelsi, generalni direktor Uprave za javno zdravlje (DSP)

„Obučeni pas detektovao je prvog putnika koji je, kako se ispostavilo, imao pozitivan rezultat na brzom testu na korona virus. Putnik je vozilom hitne pomoći prevezen u urgentni centar na dodatna, specijalistička ispitivanja posle kojih će morati da ode u samoizolaciju. Osoba za koju je utvrđeno da je pozitivna primila je obje doze vakcine protiv kovida 19“, rekao je Čelsi za Ađerpres.

Policijski pas je detektovao još jednog putnika koji je istim avionom u petak uveče doputovao iz Madrida, ali je testiranjem ustanovljeno da on nije bio pozitivan, prenosi rumunska agencija.

Međunarodni aerodrom u Sibinju je jedino mjesto u Rumuniji na kojem se koriste obučeni psi za otkrivanje zaraženih korona virusom, saopštile su lokalne vlasti.

Nadležni uvjeravaju da ne postoji opasnost da psi ugrizu putnika i da ove trenirane životinje ne predstavljaju opasnost za osobe koje su alergične jer ne stupaju u direktan kontakt sa putnicima, već preko sprecijalne zaštitne barijere.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije