Povežite se sa nama

COVID-19

PROŠIREN SPISAK: Državljani Švajcarske i Moldavije bezuslovno ulaze u Crnu Goru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U okviru seta epidemioloških mjera koje će važiti do 18. juna, Savjet Vlade Crne Gore za borbu protiv korona virusa odlučio je da proširi spisak zemalja čiji državljani mogu slobodno da ulaze u Crnu Goru.

“Od utorka, 8. juna, granice Crne Gore bezuslovno su otvorene za državljane Švajcarske i Moldavije. Od ranije, bez dokaza o vakcinaciji ili nekog od testova na korona virus, u Crnu Goru ulaze državljani Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Kosova, Albanije, Sjeverne Makedonije, Rusije, Ukrajine, Bjelorusije, svih zemalja članica Evropske unije i Izraela”, saopšteno je iz Ministarstva zdravlja.

Podsjećamo, u okviru posljednjeg seta mjera, liberalizovan je niz uslova pod kojima se održavaju različite manifestacije.

Dozvoljavaju se izleti i ekskurzije u Crnoj Gori, uz organizaciju putovanja za najviše 50 učenika, uz obavezu organizatora (škole) da odredi lice koje će biti odgovorno za putovanje propisanog broja ljudi i uz poštovanje važećih epidemioloških mjera.

U baštama i na terasama ugostiteljskih objekata dozvoljavaju se svadbe, proslave matruskih večeri i druge privatne proslave, uz prisustvo do 50 ljudi, pod istim uslovima kao što se vrši i obavljanje ugostiteljske djelatnosti.

U ugostiteljskim objektima (unutar objekta i na terasi/bašti) dozvoljava se emitovanje muzike korišćenjem elektroakustične opreme (instrumenata, pojačala i zvučnika, DJ žurke i slično), kao i emitovanje muzike/muzičkog programa preko uređaja za emitovanje muzike i akustičnih i elektroakustičnih uređaja, bez mogućnosti igranja i plesanja gostiju. I dalje važi zabrana muzike uživo unutar ugostiteljskih objekata.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije