Povežite se sa nama

Vijesti

PROTEST NA CETINJU: Ima nas dovoljno da ne dozvolimo fašizam

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Protestna šetnja građana zbog skrnavljenja spomenika narodnog heroja Ljuba Čupića održana je na Cetinju, a sjutra će se građani okupiti i u Podgorici.

Skup je, kako je i najavljeno, održan bez stranačkih obilježja, a nije bilo ni zvaničnog obraćanja i govora.

Foto: Cetinjski list

Foto:rtcg

Sa protesta su građani poručili da taj, kako su kazali,  čin fašizma mora da zabrine svakog građanina.

„Mislim da je u Crnoj Gori dovoljan broj građana koji nikada neće dozvoliti da se razvija ovakav vid fašizma. Ovim protestima i snagom antifašističke energije u Crnoj Gori mislim da će se takav trend zaustaviti“, poručio je u izjavi za TVCG Dragan Ivančević.

Srnavljene spomenika, svjedoči posrnuću i ambijentu u kojem je takav čin moguć, kaže Janko Ljumović, profesor na fakultetu dramskih umjenosti na Cetinju.

“Ona je podjednako zastrašujuća i kao sve ono što je prethodilo dobu nacizma ili fašizma, a takve slike i jesu najstrašnije, jer podsjećaju na to”, kaže Ljumović za TVCG.

Protesti su juče organizovani u više gradova, a sa glavnog gradskog trga u Nikšiću predstavnici Subnora i antifašista poručili su da će čuvati osmjeh Ljuba Čupića kojem se dive svi normlani ljudi na svijetu, te da se više ne smije dozvoliti ni jedan napad na bilo koji od 256 spomenika, koliko ih je u gradu pod Trebjesom.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije