Povežite se sa nama

Društvo

PROTEST RODITELJA: Uče onlajn od februara, škola nebezbjedna

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Osnovna škola „Vladimir Nazor“, koja se nalazi u podgoričkom naselju Masline, od februara ne organizuje redovnu nastavu. Razlog je što školski paviljoni nisu bezbjedni i što postoji mogućnost urušavanja.

Savjet roditelja ove škole već neko vrijeme traži odgovor na pitanje – kada će njihova djeca ponovo u učionice? Za sada iz nadležnog ministarstva nema konkretnog odgovora. Tvrde, pak, da traže rješenje.

Raspored časova koji se nalazi na ulazu jednog od paviljona OŠ „Vladimir Nazor“ ne znači apsolutno ništa, jer đaci od februara nisu ušli u učionice.

Zbog opasnosti od urušavanja školskih objekata, učenici nastavu pohađaju onlajn.

“Sebi mogu dati za pravo da kažem da se sa zdravim razumom kosi činjenica da mi u 21 vijeku u glavnom gradu Crne Gore zahtijevamo da nam se ostvari sonovno pravo djece na obrazovanje. Naša djeca nemaju to pravo”, kaže član Savjeta roditelja Dragana Prebiračević Kadrić.

Mnoštvo je pitanja koje imaju roditelji đaka OŠ Vladimir Nazor, ali je glavno – gdje će i kako njihova djeca učiti od septembra?

“Na prošlom sastanku smo čuli da je moguće čak da se djeca podijele u obližnje osnovne škole. To rješenje ne dolazi u obzir”, kazala je ona.

Zato iz Savjeta roditelja traže soluciju.

“Tražimo da nam se da rješenje da bismo znali šta sa 1200 đaka od septembra. Najlakše je onlajn, ali šta, dokle?”, kaže predsjednik Savjeta roditelja Momo Milošević.

Tražimo da se rješenje konkretizuje ili kroz izgradnju novog objekta ili renoviranje i sanaciju postojećih”, kazala je Prebiračević.

Da rekonstrukcija ili izgradnja novih objekata jeste opcija, može se vidjeti iz dopisa koji je Stručna komisija Građevinskog fakulteta, koja je ispitala školske zgrade, dostavila resornom ministarstvu.

Sa druge strane, iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta kazali su da u saradnji sa Vladom nastoje da trajno riješe problem, ali i da traže alternativna rješenja, kako bi se djeca u kontinuitetu školovala. Kakva su alter nativna rješenja u pitanju nije precizirano, ali roditelji traže brzo djelanje.

“Rješenje problema bi trebalo da počne odmah. Septembar je na pragu”, zaključila je Prebiračević.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije