Povežite se sa nama

Region

PROTEST U JAGODINI: Palma je podvodio maloljetnice

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U Jagodini je danas održan skup podrške jagodinskim djevojčicama u organizaciji Nezavisne ženske grupe. „Niste same“, „Stop trgovini ljudima“ i „Nema nedodirljivih“, neke su od poruka koje su mogle da se vide na transparentima okupljenih. Zanimljivo je da je skup ranije preko svog profila na Instagramu podržala glumica Danijela Štajnfeld.

“Skup je bio namijenjen ženama i djevojkama iz Jagodine koje su trpjele nasilje. Željeli smo da pokažemo da postoje organizacije koje mogu da ih zaštite. Da ne moraju da trpe prijetnje. Da ne dožive nijedno nasilje i da mogu da se pobune. A poruka sa skup je namijenjena svim stanovnicima Jagodine”, istakla je Ćorović za Nova.rs.

Ćorović kaže da je oko petnaestak organizacija, zajedno sa aktivistima, a u organizaciji Nezavisne ženske grupe, došlo u Jagodinu, kako bi ukazali i da ovaj grad nije usamljeni slučaj.

„Ne može jedan kriminalac da vodi grad dvadeset godina. Dvije žene su nam prišle kako bi pričale sa nama. Iako nisu imale primjere nasilja u svom okruženju, niti su čule, jedna od njih se čak rasplakala kada smo joj ispričali kakva saznanja imamo o tome šta se sve dešavalo u Jagodini. Čak i da nam nije niko prošao od građana kako bi sa nama pričao, mislim da je reakcija bilo. I svi će čuti o ovom skupu. Podijelili smo sav materijal koji smo donijeli“, rekla je Aida Ćorović.

Policija i Više tužilaštvo u Kraljevu ni poslije mjesec, nisu pokrenuli istragu protiv Dragana Markovića, kom se pripisuje podvođenje i zlostravljanje maloljetnica, iako je dosad saslušano više od 20 osoba koje su u tome imali saznanja. Svi navodi još uvek su u fazi provjere, dok za to vreme Marković svakodnevno šalje prijeteće poruke kako vlasti, tako i svjedocima i potencijalnim žrtava, koje niko ni ne pokušava da zaštiti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije