Povežite se sa nama

Društvo

PROTEST ZBOG HAPŠENJA JOVANOVIĆA: Intervenisala policija, odblokiran Blažov most

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon što je na pola sata blokirala most Blaža Jovanovića u Podgorici, grupa građana koja protestuje zbog određivanja pritvora Podgoričaninu Ristu Jovanoviću, koga je kosovska policija uhapsila na Vidovdan, 28. juna, na Gazimestanu, vratila se kod zgrade Vlade.

Protest je počeo u 20 sati ispred zgrade Vlade. Okupljeni su poručili da će čekati sat vremena da im se neko obrati, te da će, ukoliko se to ne desi, blokirati most Blaža Jovanovića.

U 21 sat su izašli na most i blokirali saobraćaj, ali je ubrzo intervenisala policija i zamolila ih da se sklone sa ulice.

U objavi, koja je kružila društvenim mrežama, građani su pozvani da izađu večeras i pruže podršku, kako su naveli, nevino osuđenom momku i njegovoj porodici.

Okupljeni su skandirali “Oj Kosovo, Kosovo”, “Sloboda za Rista” i “Crna Gora i Srbija to je jedna familija”.

Jovanović će biti 30 dana u pritvoru u Sjevernoj Mitrovici zbog optužbe za krivično djelo “izazivanje nacionalne i vjerske mržnje i netrpeljivosti”, ima pravo žalbe na tu odluku.

Branilac Jovanovića, advokat Jovana Filipović rekla je da očekuje da će Apelacioni sud uvažiti žalbu i ukinuti mjeru pritvora i da će se on u daljem toku suđenja braniti sa slobode.

Podsjećamo, iz Ministarstva vanjskih poslova saopšteno je da će Ambasada Crne Gore na Kosovu nastaviti intenzivnu komunikaciju sa nadležnim organima države prijema povodom donošenja rješenja o pritvoru u trajanju od 30 dana crnogorskom državljaninu.

Jedan od lidera Demokratskog fronta DF Milan Knežević upozorio je danas da će njegova partija protestovati ispred Ambasade Kosova u Podgorici, ako izostane institucionalna reakcija premijera Zdravka Krivokapića zbog određivanja pritvora Jovanoviću.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
GRAĐANSKI
GRAĐANSKI
30.06.2021. 22:08

Momčadijo i đojke protestanti/ice, uzmite u vaše „bastadurske“ ruke oružje i, pravac Kosovo! I, ne vrtali se otud! Problem je naš što je strah vaš jači od blejanja po tijeh ulicah!

Sponzor

Najčitanije