Povežite se sa nama

Vijesti

PROTEST ŽENA ISPRED ZGRADE MUP-a: Sekulović primio predstavnice okupljenih

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Grupa građanki protestovala je ispred zgrade Ministarstva unutrašnjih poslova zbog postupanja policije na Cetinju i kako navode, prekomjerne upotrebe sile.

One su, kako navode, 5. septembra bile žrtve ispaljenog suzavca na Cetinju.

U ime Ministarstva unutrašnjih poslova okupljenima se obratila savjetnica ministra Jelena Maraš. Ona je okupljenim ženama prenijela poziv ministra Sergeja Sekulovića da dođu na sastanak s njim što su one i prihvatile.

Građanska aktivistkinja Maja Miličković je istakla da policajci nisu pravili razliku između nasilnih i nenasilnih učesnika i učesnica protesta. Kazala je da su na Cetinju većinom bili angažovani policajci muškarci a da žena gotovo nije bilo.

– Da jeste, uvjerene smo da bi im profesinalnost bila na većem nivou. Umjesto toga, imamo asimilaciju i situaciju da je na desetine žena bez opravdanog razloga povrijeđeno i sa narušenim zdravljem – poručila je Miličković.

One zahtijevaju od ministra unutrašnjih posla Sergeja Sekulovića da razriješi starješine koje su dozvolile prekomjernu upotrebu suzavca, kao i suspenziju načelnika Centra za bezbjednost Podgorica Gorana Jokića dok se, kakom kažu, ne utvrdi je li izdao nezakonita naređenja.

Građanke su nosile transparente „Nije osvježilo nego osuzilo“, „Suzavac rasplakao Crnu Goru“, „Suzavac je vaš tamjan“, „Dritane ajmo na suzavac“, „Ko se suzavca lati, pada sa vlasti“, „Ne treba nam suzavac da bi plakale“, „Lijepo ste nam vratili Sekuloviću, ajmo na 2. suzavac. Živjeli“.

Pozvale su Tužilaštvo da djeluje po službenoj inicijativii.

Poručuju da nasilje produbljuje podjele.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije