Povežite se sa nama

Politika

PROVOKACIJA PREMA ZVANIČNOM SARAJEVU: Aleksić tražio da se podigne spomenik Pavlu Đurišiću

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Bivši poslanik Demokratskog fronta Budimir Aleksić, koga je ta politička grupacija predložila za ambasadora Crne Gore u Bosni i Hercegovini, sljedbenik je Ravnogorskog pokreta, kvislinškog pokreta u Drugom svjetskom ratu, piše Pobjeda.

Aleksića je Ministarstvo vanjskih poslova Đorđa Radulovića predložilo za našeg diplomatsko-konzularnog predstavnika u Sarajevu, kao rješenje Demokratskog fronta, ali je to imenovanje predsjednik Milo Đukanović odbio da potpiše.

To je u emisiji “Argumenti“ na RTCG saopštio jedan od lidera DF-a Milan Knežević, navodeći kao razlog činjenicu da je “Aleksić bio protiv crnogorske nezavisnosti“.

Aleksić ima bogato političko iskustvo i trenutno je na poziciji člana Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore, kao i na čelu Upravnog odbora Instituta za srpsku kulturu iz Nikšića. Dugogodišnji je član Političkog savjeta Nove srpske demokratije.

Aleksić je u svojstvu poslanika DF-a 5. novembra 2019. godine pozvao tadašnjeg predsjednika Opštine Berane Dragoslava Šćekića da u tom gradu podigne spomenik četničkom vojvodi Pavlu Đurišiću koji je odgovoran za smrt preko 15 hiljada Muslimana u Drugom svjetskom ratu, od toga skoro 12 hiljada na teritoriji današnje Bosne i Hercegovine.

On je tokom sjednice parlamenta kazao da “postoje sponzori koji bi podržali takvu inicijativu”.

Imajući u vidu pozitivan stav Aleksića prema četničkom vojvodi odgovornom za ratni zločin prema većinskom narodu u Bosni i Hercegovini u Drugom svjetskom ratu, potencijalno imenovanje Aleksića na mjesto ambasadora bi značilo prst u oku i provokaciju prema zvaničnom Sarajevu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije