Povežite se sa nama

Politika

RABRENOVIĆ: Krivokapić antifašizam pominje samo da zadovolji javnost

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nakon potonjih aktivnosti predsjednika Vlade gospodina Krivokapića, svima je više nego jasno da u njemu čak ni ne tinja antifašistički damar i da je svako pominjanje antifašizma ustvari borba u njemu samom da zadovolji očekivanje crnogorske javnosti da su on i njegova vlada privrženi tekovinama antifašizma, saopštio je član predsjedništva Liberalne partije Crne Gore i Predsjednik Odbora Glavnog grada Podgorica, Jovan Rabrenović.

„Uspio je profesor i pedagog koji treba svojim studentima da prenosi samo činjenice, da sroza sav svoj retorički trud u svega par minuta i isto toliko fotografija. Uvaženi predsjednik vlade, profesor i do nedavno pedagog, je svojim činjenjem izjednačio fašiste sa antifašistima, a ubice i dželate sa žrtvama. Uradio je to profesor u maniru najboljeg pitomca njegovog idola Kavaje“, navodi Rabrenović.

Kako ističe, svojim postupcima stavio je znak jednakosti između narodnog heroja Ljuba Čupića i onog četničkog streljačkog stroja koji ga je onako prkosnog i veličanstvenog fizički eliminisao i time ga preselio u vječnost među one koji nikad ne umiru i čija slava živi dovijeka.

„Da, upravo je uvaženi profesor svojim činjenjem poistovjetio i izjednačio Savu Kovačevića i desetine drugih znanih i neznanih heroja i herojina, boraca i borkinja, nevinih i nedužnih, sa zlikovcima koji su ih preubučeni u uniforme neke tzv. kraljeve vojske pobili, satrli, dehumanizovali. Ostala je Crna Gora bez najhrabrijih ali i bez nejači, žena, đece, starih, bolesnih jer su sve to nošeni mržnjom sažegli četnici i ostale izdajničke formacije. Juče je izdana Sutjeska ta strašna grobnica crnogorska, izdani su Rade Končar i Stevan Filipović. Izdani su grobovi sinova i kćeri svih naroda i narodnosti širom planete koji su dali ono što je najvrednije, dali su svoje živote da bu nekoliko decenija kasnije upravo poštovani gospodin premijer mogao slobodno da se rodi, školuje i živi bez izuzetka i smetnji“, istakao je Rabrenović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije