Povežite se sa nama

Politika

RABRENOVIĆ: Novi izbori i nova Vlada jedino rješenje

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora se nalazi u dubokoj krizi koja se može riješiti isključivo demokratskim i parlamentarnim dijalogom vlasti i opozicije bez prejudiciranja bilo kojeg rješenja ali uz obavezno uvažavanje trenutnog stanja i položaja u kojem se nalaze građani i institucije Crne Gore, saopštio je Jovo Rabrenović, potpredsjednik Liberalne partije Crne Gore

Rabrenović navodi da je više je nego jasno da je ekonomska situacija u državi do te mjere degradirana i da su aktivnosti koje državni organi sprovode dovele do otvaranja niza krupnih problema koji, kako ističe, neminovno vode slabljenju standarda i otvaranju velikih i teško rješivih kriza.

„Prosto rečeno kod građana je prisutan strah koji ima svoje duboko utemeljenje u svakodnevnim skandalima i katastrofalnim odlukama koje postojeće institucije i njihovi čelnici proizvode i koji predstavljaju za svakog stanovnka Crne Gore turoban nagovještaj šta nas sveukupno čeka u daljem trajanju ove i ovakve političke većine. Izlaz iz trenutne situacije je jednino moguć ukoliko slaba i krhka a svakako nejedinstvena vlast udružena oko ličnih i stranačkih interesa, bude ozbiljno shvatila da je Crnoj Gori nužna jedinstvena i sigurna politika koju će reprezentovati politički subjekti koji imaju znanja, iskustva i volje da državu uvedu u EU i obezbijede neke nove proevropske političke i ekonomske paradigme“, piše u saopštenju.

Rabrenović smatra da se to se može jedino postići izborom nove vlade i novim nosiocima državnih i javnih funkcija a na tim mjestima mogu biti svi koji istinski a ne, kako navodi, samo reklamerski, vjeruju i rade za interese građana i njihovu bolju budućnost.

„Znači crnogorski put u sigurnu budućnost može započeti samo novim izborima uz jasne uslove koje će dogovoriti svi sudionici političkog života a koji će u prvom redu regulisati zabranu miješanja stranih centara moći i njihovu destabilizaciju Crne Gore. Svako odlaganje nas vodi u sve dublji politički, a izvjesno i ekonomski sunovrat iz kojega ćemo kao društvo jednom sigurno izaći ali uz neuporedivo veće štete nego što bi to bilo u ovom trenutku. Nažalost, političke elite nijesu svjesne odgovornosti koju imaju prema ovoj, ali i budućim generacijama građana i građanki“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije