Povežite se sa nama

COVID-19

RADIČEVIĆ: Obavijestiti roditelje i nastavnike o protokolu u slučaju obolijevanja djeteta

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Foruma žena SD-a poziva Ministarstvo prosvjete da najzad, svega nekoliko dana pred početak nastavne godine, obavijesti roditelje i nastavnike o protokolu u slučaju obolijevanja djeteta školskog uzrasta, saopštila je predsjednica Ivana Radičević.

“Naime, ako smo dobro informisani (jer pune, detaljne informacije nema do dana današnjeg), odjeljenja će zajedno boraviti u učionicama. Što znači da u učionici istovremeno neće, kao do sada, biti 15, već 30 djece”, navodi ona.

Kako je, dodaje, u takvoj situaciji nemoguće održati propisanu distancu među đacima, to se postavlja pitanje šta se dešava kada jedno dijete oboli.

“Odnosno, da li će, obzirom da nema propisane fizičke distance, dio odjeljenja ići u samoizolaciju. Takođe, nije detaljno objašnjena obaveza djece da, nakon odsustva, donesu potvrdu da nijesu COVID pozitivni. Da li to znači da će tokom svakog odsustva djeca morati u i onako pretrpane domove zdravlja, ili pak u IJZ ili privatne ordinacije radi testiranja?”, pita Radičević.

Forum žena SD-a poziva Ministarstvo da kaže da li je u potpunosti ili makar djelimično obezbijedilo potrebna dezinfekciona sredstva, ili su škole ostavljene same da se snalaze usred epidemije.

“Sve ovo, kao i mnoge druge teme, ostaju otvorene, a time škole, u kojima ima 100 000 đaka, postaju potencijalna epidemiološka bomba”, zaključuje ona.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije