Povežite se sa nama

Društvo

RADOVIĆ: Carević svoje stavove da ne predstavlja kao stavove Opštine Budva

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Predsjednik Skupštine opštine Budva Krsto Radović iz redova Demokrata, ogradio se od izjave predsjednika opštine Marka Carevića da porodici Karađorđević država Crna Gora treba da vrati zemšljište na Svetom Stefanu, i uputio mu molbu da ubuduće izbjegava da lične stavove prezentuje kao zvanične stavove Opštine Budva.

Radović je poručio i da je upitan legitimitet Carevića da govori o povraćaju državne imovine jer je označen od strane jedne nevladine organizacije kao neko ko je protivpravno okupirao pola miliona kvadrata državne imovine.

-Zbog jučerašnjeg teksta gospodina Carevića, kao predsjednik predstavničkog doma u Opštini Budva dužan sam da se ogradim i uputim predsjedniku Opštine molbu da u buduće izbjegava da saopštava svoje lične stavove i da ih prezentuje kao zvanične stavove Opštine Budva, jer ako je dobio podršku da vodi Opštinu, nije je dobio da bi nesmotrenim izjavama i radnjama srozavao ugled Budve. Prije svega, kada je već pominjao restituciju bio je dužan da kao predsjednik Opštine eventualno stane na stranu građana Budve koji u postupcima restitucije na današnji dan potražuju preko 70 odsto imovine koju je država nekada nacionalizovala i da eventualno pozove državne organe da ubrzaju postupke za konačno utvrđivanje činjenica vezano za prava svojine na tim nekretninama. Osim ukoliko u međuvremenu nije postao pravni zastupnik porodice Karađordjević, pa je ojačao pravni tim koji ih zastupa predvođen Anom Kolarević, sestrom predsjednika države Mila Đukanovića”, kazao je Radović.

A onda je dodao.

-Ukoliko je ipak postao njihov pravni savjetnik, onda je upitno sa koliko bi legitimiteta o povraćaju državne imovine ranijim vlasnicima mogao da govori neko ko je u javnosti, od strane istraživačkih nevladinih organizacija optužen da je protivpravno okupirao pola miliona kvadrata državne imovine. Takođe, bilo je za očekivati da predsjednik Opštine prije svega stane na stranu vlasnika zemljišta na Mrčevom polju na Jazu, koji godinama bezuspješno zahtjevaju ostvarenje svojih prava na tom lokalitetu. Umjesto da za založi za povraćaj zemljišta ranijim vlasnicima na lokalitetu Sajma, predsjednik Carević se dogovarao sa turskom firmom “Mia” oko gradnje solitera. Što je srećom posvećenim radom Sekretarijata za zaštitu imovine osujećeno i za sada zaustavljeno-, navodi Radović.

Carević se, ističe, trebao pozabaviti konačno popisom imovine Opštine, zbog čijeg nepostojanja Budva godišnje gubi na milione eura.

-To su sve poslovi predsjednika Opštine, prije nego li briga za povraćaj zemljišta porodici Karađorđević samo zato da bi eventualno pribavio neke jeftine poene. Da se razumijemo, lično i ja ohrabrujem da se ispita sve vezano za restituciju zemljišta pomenutoj porodici, ali jednako kao i svim našim sugrađanima, bez ikakvog ekskluziviteta za bilo koga, jer smo ovdje radi građana Budve. Još jednom pozivam gospodina Carevića da se dozove pameti i da pokuša da se sabere i prestane sa predstavama za javnost koje djele narod, već da se fokusira na goruće lokalne teme koje opterećuju svakodnevni život naših sugradjana, a kojih je na pretek-, zaključio je Radović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije