Povežite se sa nama

Vijesti

RADULOVIĆ: Ocjena podobnosti Medojevića izlazi iz mojih ovlašćenja

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Član Senata Državne revizorske institucije (DRI) Branislav Radulović kazao je da bi ocjenom formalne podobnosti Nebojše Medojevića za mjesto u Odboru direktora Prve banke izašao iz ustavnih kompetencija i ovlašćenja koje ima kao član ovog kolektivnog organa.

Podsjećamo, predsjednik Pokreta za promjene PzP i jedan od lidera DF-a Nebojša Medojević  zatražio je preporuke od guvernera Centralne banke Žugića, direktoru Uprave prihoda Aleksandru Damjanoviću i Raduloviću.

– S obzirom da ste mi molbu za davanje preporuke uputili ne samo na lično ime već i kao članu Senata DRI, dužan sam naglasiti da je Senat kolektivni ogran, koji svoje nadležnosti crpi iz člana 144 Ustava Crne Gore. Moja dalja ocjena u dijelu Vaše formalne podobnosti za izbor na funkciju za koju se kandidujete dovela bi me u poziciju da bih izašao iz svojih ustavnih kompetencija i ovlašćenja koje imam kao član ovog kolektivnog organa – rekao je Radulović.

Radulović je rekao da Medojeviću molbu za davanje preporuke cijeni kao čin ličnog i profesionalnog uvažavanja, ističući da ga činjenica da ga je učinio javnim, obavezuje da odgovori sa istovjetnim respektom, prikladno profesionalnoj i akademskoj poziciji.

Medojevićev profesionalni i ukupni društveni angažman poznat mu je duže od tri decenije, počev od studentskih dana kada je bio osnivač prve studenske i antiratne organizacije i kada je, kako kaže Radulović, suprotno tadašnjim društvenim oklnostima, zastupao progresivne građanske stavove i uvjerenja”.

– U dijelu profesionalne karijere upoznat sam sa Vašim radnim angažmanom, primarno u Agenciji za prestruktuiranje privrede i strana ulaganja u kojoj ste, pored redovnih radnih obaveza, dodatno se istakli objavljivanjem više publikacija i članaka na temu masovne vaučerske privatizacije, prestruktuiranja privrednih subjekata, tranzicije itd. Kvalitet istih potvrđuju dobijene recenzije eminentnih profesora i javnih djelatnika. Stoga, čini mi zadovoljstvo da smo u ovom dijelu Vašeg angažmana, kao i u periodu građanskog i antiratnog aktivizma, imali uspješnu saradnju – naveo je Radulović.

Kada je u pitanju angažman u Skupštini Crne Gore Radulović ukazuje na činjenicu da, bez obzira da li je nastupao sa pozicija opozicionog ili pozicionog poslanika, Medojević je “uvijek afirmativno i sa posebnim respektom komentarisali nalaze DRI”.

– U Odboru za ekonomiju, finansije i budžet, kao i na drugim odborima na kojima su razmatrani nalazi DRI, uz aktivno učešće, davali ste podršku glasajući za zaključke kojima su podržane preporuke vrhovne državne revizije. Na ovaj način dali ste doprinos izgradnji i unapredjenju eksterne budžetske instutcionalne kontrole u Crnoj Gori – zaključuje Radulović.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije