Povežite se sa nama

Vijesti

RADULOVIĆ: Odluka o ograničavanju okupljanja u suprotnosti sa ustavnim principom

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ograničenje okupljanja građana na 50 punoljetnih osoba, koje bi se primjenjivalo u kontinentalnom dijelu države a istovremeno se masovno kršilo u primorskom dijelu suprotno je osnovnom ustavnom principu koji obezbjeđuje jednakost građana pred zakonom, rekao je za CdM Branislav Radulović, predsjednik Udruženja pravnika Crne Gore.

On je komentarisao jučerašnju odluku Vlade da u cilju suzbijanja širenja koronavirusa zabrani okupljanje više od 50 punoljetnih građana na otvorenom javnom mjestu. Međutim, od jutros se ta mjera krši na crnogorskim plažama, i to niko ne kontroliše.

Prema riječima Radulovića ukoliko bi se pravo na javno okupljanje ograničilo građaninu Nikšića, Podgorice ili Cetinja u njihovim gradovima, a oni tog istog dana nesmetano mogu masovno boraviti na plažama i diskotekama na primorju onda se otvara pitanje motiva donošenja ovakve odluke, koja očito nije sadržana samo u namjeri očuvanja zdravlja građana Crne Gore.

“Takav pristup ukazuje na elemente diskriminacije u ostvarenju osnovnih prava građana i proizvodi ozbiljne probleme za postupanje državnih organa, u prvom redu MUP, koji bi trebao da neselektivno obezbijedi primjenu propisanih mjera”, zaključio je Radulović u izjavi za CdM.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije