Povežite se sa nama

Politika

RADULOVIĆ-RIKER: Crna Gora i SAD istinski prijatelji, partneri i saveznici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora i Sjedinjene Američke Države su istinski prijatelji, partneri i saveznici, na šta su SAD naročito ponosne, kazao je v.d. pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Filip Riker

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sastao se sa Rikerom na marginama međunarodne konferencije „PRESPA – Forum za dijalog“, koja se održava pod nazivom “Zapadni Balkan: Nedostajući dio slagalice za upotpunjavanje Evrope”.

„Tokom razgovora Riker je istakao da su Crna Gora i SAD istinski prijatelji, partneri i saveznici, na šta su SAD naročito ponosne. SAD snažno podržavaju evropsku agendu Crne Gore, ali i ostalih država Zapadnog Balkana, i njihove napore ka punopravnom članstvu i potpunoj integraciji u EU. On je istakao da dvije zemlje dijele zajedničke vrijednosti, koje se dodatno potvrđuju kroz savezništvo u NATO-u. Sjedinjenim Državama je duboko stalo do Crne Gore, nezavisne države sa sopstvenom istorijom, koja je oduvijek bila primjer multietničkog sklada, stoga će nastaviti da budu pouzdani partner Crne Gore“, saopštilo je Ministarstvo vanjskih poslova.

Šef crnogorske diplomatije potvrdio je da su prijateljstvo i savezništvo dvije zemlje, pokretač buduće saradnje i dodatnog jačanja veza.

„Crna Gora cijeni podršku SAD na njenom evropskom putu. Crna Gora ostaje snažno posvećena ovom partnerstvu, koje se dodatno potvrđuje zajedničkim djelovanjem unutar NATO. Istakao je da Crna Gora sa SAD dijeli i isti pogled na budućnost Regiona, naročito u kontekstu daljeg integrisanja u EU i jačanja veza sa susjedima“, navodi se u saopštenju.

Tokom sastanka, kako se dodaje, bilo je govora i o jačanju ekonomskog partnerstva, kao i o predstojećoj turističkoj sezoni u Crnoj Gori.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije