Povežite se sa nama

Vijesti

RADUNOVIĆ: Zašto je popis noćna mora Vlade?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Piše: Slaven Radunović,šef poslaničkog kluba DF-a

Intuiciju psiholozi objašnjavaju kao predosjećaj, domišljaj, instiktivno shvatanje…Mislim da je za intuiciju, koja mi je od prvog dana formiranja Vlade govorila da će ista sve napraviti da bi izbjegla popis u ovoj godini, “pogonsko gorivo” ipak bilo nešto racionalnije od predosjećaja.

Otklon od politike koalicije čiju je listu predvodio, praktično već od noći pobjede, zanemarivanje prioriteta građana koji su nas podržali glasovima, kao i jasno iskazana namjera da njeguje i unapređuje tekovine vladavine Mila Đukanovića, bili su dovoljni signali da se kod nas iz DF-a upali alarm i da posebnu pažnju posvetimo ponašanju Krivokapića i njegove vlade prema ovom, možda i najzahtjevnijem zadatku u ovoj godini.

Ja, lično, žestoko sam se potrudio da priča o popisu ne bude sklonjena u stranu. Da ne bi nekome palo na pamet da se brani time kako su „zaboravili“ na tu obavezu, od dana izbora Vlade, tokom svih zasijedanja Skupštine podsjećao sam nadležne, ponekad grubo i panično, da rade na tom zahtjevnom procesu, govorio o tome u televizijskim emisijama i izjavama za novine i portale, postavio poslaničko pitanje i na kraju podnio amandman na Zakon o budžetu kojim smo obezbijedili dodatnih milion evra za nesmetano sprovođenje tradicionalnog popisa. Ministra Spajića sam više puta u razgovorima upozoravao da vrijeme prolazi, a da oni ništa ne preduzimaju.

Bezbroj puta smo mi iz DF-a ukazivali na bestidnu odluku Vlade da ne smijeni DPS specijalca Gordanu Radojević sa mjesta direktora Monstata. Sama činjenica da je ta gospođa i dalje direktor dovoljan je dokaz da Krivokapić nije ni razmišljao da građanima Crne Gore omogući slobodno i pošteno izjašnjavanje na popisu ove godine.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije