Povežite se sa nama

Vijesti

RAJNKE: Posljednja dešavanja u Crnoj Gori brinu zapadne partnere

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Posljednja dešavanja u Crnoj Gori brinu zapadne partnere, poručila je američka ambasadorka Džudi Rajzing Rajnke, prenijela je Televizija Crne Gore (TVCG)

Postalo je jasno, kaže, da su se polarizacija i podjele intenzivirale. Zato poziva i vlast i opoziciju da rade na smirivanju strasti.

„Moramo se obratiti Vladi, premijeru, gospodinu Bečiću, Abazoviću da ostvare obećanja koja su dali prije godinu da će Crna Gora ostati na evroatlantskom kursu, da održi ključne elemente crnogorske inostrane politike kako bi se ubrzao postupak pristupanja Evropskoj uniji“, rekla je Rajnke.

Apeluje na predsjednika Mila Đukanovića, DPS i opozicione figure da, kako je kazala, „sarađuju i rade u interesu javnosti“.

„Moja poruka ide na obje strane. I vladi i opoziciji. Izbjegnite podjele i podizanje tenzija“, poručila je Rajnke.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
3 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
3 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Zekovic Bobo
Zekovic Bobo
16.09.2021. 15:16

Vasa Ekselencijo, gospodjo Ambasadorka SAD u CG, Dzudi Rajzing Rajnke,
od kada ste dosli u Crnu Goru da zastupate interese SAD napravili ste puno
losih poteza za Crnu Goru. Vas danasnji poziv ih integralno osvjetljava.

  1. Pozivate obje strane , Vladu i opoziciju, da izbjegnu podjele. Ali Ekselencijo, nije problem u podjelama. razvoj drustva je na tlu Crne Gore stvorio podjelu na Albacne,Rome, Crnogorce, Hrvate, Srbe, Jevreje, stovio je Crnogorsku pravoslavnu crkvu, Srpsku pravoslavnu crkvu, Katolicku crkvu, Islamsku vjeroispovijest, Jehovine Svjedoke, Adventiste , i ako gledate dalje uocite mnogo, mnogo podjela, koje su prirodne i ne smetaju ni jednom normalnom covjeku. Ali Srbi i Vi necete podjele, ocete da ih nema iako ih je Bog stvorio. Srbi i Vi hocete samo Srbe i jedino je to za Vas pravedno. Znaci nije problem u podjelama nego u zloupotrebi podjela, a u ovom slucaju Vi neprekidno dajete podrsku retrogradnim srednjevjekovnim snagama.
  2. Kazete dalje Vasa Ekselencijo da treba obije strane da izbjegnu tenzije. Od pocetka krize u Crnoj Gori, a tada ste Vi bili tu, tenzije su stvarali Srbi preko litija koje su organizavale Srpske paravjerske, paravojne i kriminalno-okupatorske trupe, na celu sa komandantom Ristom Sotonom. Vasa fotografija sa Ristom Sotonom je istorijska za crnogorski narod, jer ko god se slikao sa njim i dao mu tako podsku, ucinio je neprijateljsko jelo prema Crnogorskim narodima. I kako mislite Vasa Ekselencijo da Crnogorci ne izazivaju tenzije? Tako sto ce ih Srbi razapinjati na krst ka Hrista i blagosiljati ih i oprastati im? Pa to su onda mogli da rade i kod napada Otomanske imperije, ali nijesu. Odgovorili su terroristickim tenzijama patriotskim tenzijama i danas Crna Gora postoji.

Vasa Ekselenciju niti razumeijete Crnogorske narode niti ih volite. Ja licno jedvas cekam da odete iz Crne Gore, moleci se Bogu da Predsjednik USA, gospodin Bajden, u Crnu Goru posalje za ambasadora osobu, dostujnu Crne Gore, velikog i vjekovnog saveznika SAD.

vječna moja
vječna moja
16.09.2021. 15:51

gospodju Rajkne,ne brine istina oko CPC ,
nego vjeruje ovom kojem niko nevjeruje —vj.fanatiku !
ne brine je što SRB radi CG ,a i ne vidi srpsku Vladu CG,
koja svesrdno pomaze unistavanju i prisvajanju CG i
svega crnogorskog..

Anonim
Anonim
17.09.2021. 08:49

Gospođo Rajnke, Vi ste odobravali i pomagali osvajačke ciljeve SPC i Srbije prema Crnoj Gori. Po tome ćete ostati upamćeni. Poigrali ste se, pa dijelite pomiriteljske savjete. Crna Gora se nije ni sa kim svađala. Napadnuta je od istih, kao što je bila napadnuta Jugoslavija.
Da čujemo, što bi Vi i gospođa Medoks rekle i uradile da se tako ponašaju prema vašoj zemlji

Sponzor

Najčitanije