Povežite se sa nama

Vijesti

RAKOVIĆ: Krivokapić priznao da ne kontroliše bezbjednosni sektor, kako će garantovati bezbjednost Mitropolita i Patrijarha na Cetinju

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Istoričar dr Aleksandar Raković ocijenio je da je prije dvije, tri nedjelje premijer Zdravko Krivokapić rekao da će ići na ustoličenje i to bez obezbjeđenja, pa je sada rekao da uopšte neće ići da bi pružio priliku mirnom razrješenju situacije, a onda je rekao tj. nije precizirao o kom skupu je riječ i rekao: “Da bi skup mogao da bude zabranjen”.

“E sada nije rekao o kom skupu je riječ, da li ustoličenje ili skup cetinjskih ekstremista koji treba da se odigrava kao kontra skup ustoličenju. Ustoličenju kao čin ljubavi i ovaj agresivni skup cetinjskih separatista koji zapravo treba da osujeti ustoličenje. Zdravko Krivokapić nije čovjek kome možemo vjerovati”, zaključio je Raković.

On je rekao da je njegovim predlogom da se ustoličenje desi u Podgorici imao samo u vidu bezbjednosnu situaciju, nesposobnost Krivokapićevih organa bezbjednosti da sačuvaju mir na Cetinju i dodaje da znamo da Veljović kontroliše brojni dio policije, ali da nećemo licitirati koji procenat je u pitanju, ali kontroliše.

“To smo mogli i da vidimo kada su na Ivanovim koritima, prije nedjelju dana njegovi očigledno njemu lojalni policajci obezbjeđivali tu sektašku grupu tzv. CPC, a nisu dozvolili kanonskom sveštenstvu na tom prostoru da uđe u Crkvu. Ja mislim da je to bila neka pokazna vježba da je jedan dio policije i dalje lojalan bivšem šefu koji podriva ovu Krivokapićevu vlast, a on za to nema rješenje”,  objasnio je Raković.

“Mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije uprkos svemu šalje poruke pomirenja i gotovo ih po svaku cijenu šalje ovoj drugoj strani, ali ono što on govori oni ne žele da čuju, oni ne žele poruke pomirenja oni žele agresivnu akciju onemogućavanje ustoličenja”, kaže Raković.

I zaključuje da se sada postavlja pitanje kako će Krivokapićeve bezbjednosne snage koje mu nisu ni lojalne, a jedan dio vjerovatno jeste, ali ne do kraja, pružiti bezbjednost u adekvatnoj mjeri.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
31.08.2021. 20:33

SPLAČINA —poreklom je negde odavde…
netreba mu prevod /pravim Srbima treba prevod/

Sponzor

Najčitanije