Povežite se sa nama

Region

RAKOVIĆ ZA SRNU: Delegacija Podgorice dolazi u Srebrenicu da provocira Srbe, onemogućiti im ulazak u RS

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Istoričar Aleksandar Raković smatra da zvaničnici Crne Gore ne dolaze na komemoraciju u Potočare 11. jula da bi učestvovali u bolu porodica stradalih, već da bi provocirali i pokazali trijumfalizam nad Srbijom i Republikom Srpskom poslije usvajanja rezolucije o Srebrenici u crnogorskom parlamentu.

Raković je naglasio da je Rezolucija o Srebrenici koju je donio parlament u Podgorici jedna u nizu prevara i izdaja Crne Gore sa kojim se suočio srpski narod u toj državi i regionu nakon tamošnjih izbora 30. avgusta prošle godine.

Sa ovom izdajom i prevarom prvo se suočio srpski narod u Crnoj Gori, koji je bio i nosilac ove pobjede u Crnoj Gori i koju su pomogli svi Srbi, uključujući i Srpsku i Srbiju. Sada postoji taj jedan neprekinuti niz izdaja i prevara – Republike Srpske na primeru Srebrenice i Srbije u vezi sa Kosmetom, rekao je Raković.

On smatra da će nakon Podgorice i Prištine Razolucija o Srebrenici biti usvojena u Saboru Hrvatske dok će sa Sjevernom Makedonijom, iako postoji albanski pritisak da to učini, usvajanje ići teže zbog dobrih odnosa Beograda i Skoplja.

Raković je naglasio da zapadni mentori koji insistiraju da Crna Gora radi to što radi, upravo igraju na kartu da će ti potezi Podgorice najviše zaboljeti srpski narod zbog toga što je Crna Gora istorijska država srpskog naroda i od nje se ne očekuje, a posebno ne od novih vlasti, da nastave Đukanovićevim konvertitskim putem.

Sadašnja vlast u Crnoj Gori, sa ovim poslaničkim klubovima koji čine većinu, nema tu snagu ni jasno definisan sopstveni identitet da bi mogli da se odupru pritiscima koji treba da stave stigmu na kompletan srpski narod, posebno na Republiku Srpsku, rekao je Raković.

On smatra da crnogorskim zvaničnicima treba onemogućiti dolazak u Republiku Srpsku, a Srebrenica je dio Srpske.

Ministarstvo vanjskih poslova Crne Gore saopštilo je ranije da će ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović sa potpredsjednikom Vlade Dritanom Abazovićem prisustvovati komemoraciji, kako su naveli, žrtvama genocida 11. jula u Srebrenici.

Mediji u regionu su prenijeli da će komemoraciji prisustvovati i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović, ali zvanične najave iz njegovog kabineta još nema.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
2 komentara
Prijava
Notifikacija
guest
2 Komentara
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Jatotako
Jatotako
09.07.2021. 15:09

Džaba ste ulagali novac u izdajnike Crne Gore!!! CG pripada sada NATO-u i završili ste kod nas svu priču!!! Gotovo je! Uzaludan vam posa ka i vazda!!!

milović
milović
11.07.2021. 06:53

Ova Raković nije istoričar, on je bolesnik od neizlječive bolesti.

Sponzor

Najčitanije