Povežite se sa nama

Vijesti

RASKOL: Krivokapić planira smjene Sekulovića i Brđanina

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Za smjenu Sekulovića potrebna je većina od 41 poslanika, dok direktora Uprave policije postavlja i razrješava Vlada na prijedlog ministra unutrašnjih poslova

Predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić obavijestio je juče lidere parlamentarne većine i pojedine ministre u Vladi da priprema smjene ministra unutrašnjih poslova Sergeja Sekulovića i direktora Uprave policije Zorana Brđanina zbog neposlušnosti kada je u pitanju akcija policije na Cetinju, saznaje Pobjeda.

Pobjeda je nezvaničnu potvrdu te informacije dobila od dva čelnika nekadašnje koalicije ,,Za budućnost Crne Gore“, dok su lideri Ure i Demokrata Dritan Abazović i Aleksa Bečić ,,bili nedostupni“.

– Krivokapić je za taj svoj naum obavijestio lidere i ministre neposredno uoči svoje konferencije za novinare, želeći da bude transparentan i da izbjegne greške kao što je to bilo u slučaju smjene Vladimira Leposavića – rekao je treći izvor Pobjede.

Za smjenu Sekulovića potrebna je većina od 41 poslanika, dok direktora Uprave policije postavlja i razrješava Vlada na prijedlog ministra unutrašnjih poslova. Sekulović slovi za kadar blizak Uri Dritana Abazovića.

Krivokapić na konferenciji za novinare nije ni potvrdio, ali ni demantovao da će pokrenuti smjene Sekulovića i Brđanina.

– U komandnom dijelu odgovornosti će biti preispitan svaki čin svakog pojedinca koji je obezbijedio ili nije obezbijedio, uradio ili ne, djelovao ili ne i to će u sljedećih sedam dana biti urađeno i vi ćete biti informisani. Niko neće biti pošteđen, bez obzira koju funkciju ima i koja ga politička partija štiti – poručio je Krivokapić.

Za razliku od Krivokapića, koordinator sektora bezbjednosti Dritan Abazović je kroz zajedničko fotografisanje podržao Sekulovića i Brđanina.

Na nalogu MUP-a na društvenim mrežama je u poslijepodnevnim satima neposredno prije pres konferencije Krivokapića postavljena fotografija na kojoj su čelnici bezbjednosnog sektora, među kojima su potpredsjednik Vlade Dritan Abazović, Sekulović i Brđanin sa porukom ,,snažan i uspješan tim“.

Potom se na Tviteru oglasio i Abazović gdje je čestitao Ministarstvu unutrašnjih poslova i menadžmentu Uprave policije na rezultatima u složenim akcijama u cilju očuvanja mira i ustavnih prava građana.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije