Povežite se sa nama

Društvo

RAULOVIĆ: Uskoro novi sistem zakazivanja u Kliničkom centru

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Postojeća platforma zakazivanja specijalističkih pregleda ima brojne manjkavosti, kazala je za Radio Crne Gore direktorka Kliničkog centra dr Ljiljana Radulović. Ljekari u toj zdravstvenoj ustanovi mogu pacijentu da zakažu samo kontrolu kod sebe, ali ne i pregled kod drugog specijaliste, što će se, kako je najavila Radulović, vrlo brzo promijeniti.

“Ja smatram da je to paradoksalno. Ja kao neurolog ne mogu da zakažem nijedan specijalisticki pregled u okviru Kliničkog centra, niti mogu da zakažem nijednu dijagnostičku metodu”, kazala je ona.

To će se, prema riječima dr Radulović, definitivno promijeniti. Klinički centar je tercijarna ustanova u koju dolaze pacijenti iz cijele Crne Gore. Ideja je da im se skrate putovanja i da u što kraćem roku dobiju termin pregleda.

“Želimo pacijentima da pomognemo, da ne gube vrijeme i bez potrebe odlaze kod izabranog doktora, nego da im ljekar u Kliničkom centru zakaze sve dopunske metode. Recimo, ja kao neurolog želim da neko uradi skener glave, ja ga zakažem, vidim datum kad je zakazan i nakon toga zakažem kontrolu pacijenta”, navodi ona.

Dr Radulović je saopstila da sa predstavnicima Ministarstva zdravlja intenzivno razgovaraju o izmjenama platforme zakazivanja specijalističkih pregleda.

“Ja se nadam da će se dogovor vrlo brzo postići. Sljedeće je da nam IT stručnjaci to omoguće. I mislim da ćemo za mjesec, dva promijeniti sistem zakazivanja o čemu ćemo javnost na vrijeme obavijestiti.”

Govoreći o listama čekanja na kateterizaciju, Radulović je navela da se od maja prođle godine ne zbrinjavaju takozvani hladni pacijenti.

“Sačekala nas je lista od 550 pacijenata. Kardiologija već petnaestak dana radi u punom kapacitetu. Da bismo nadoknadili listu za koronarografiju, značajno ćemo pojačati dopunski rad. Tako da se nadam da ćemo naredne nedjelje započeti obrađivanje dvostruko više pacijenata u odnosu na uobičajeni broj. Ja se nadam da ćemo za par mjeseci uspjeti… pri cemu ce uvijek biti primarni hitni pacijenti i oni koji zahtijevaju brzu dijagnostiku”, saopštila je Radulović za Radio Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije