Povežite se sa nama

Vijesti

REAGOVANJE MINISTARSTVA: „Vuković manipuliše djecom zarad političke promocije“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković pokušava namjerno da diskredituje Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta, sa samo jednim ciljem, a to je skupljanje jeftinih političkih poena, saopšteno je danas iz tog resora. Ističu da je cilj, u slučaju njegove najave da je Glavni grad spreman da plati transfer đaka OŠ „Vladimir Nazor“ u druge škole, manipulisanje roditeljima i djecom zarad sopstvene političke promocije

„MPNKS se već obratilo Glavnom Gradu sa željom da zajednički nadjemo rješenje koje bi podrazumijevalo izgradnju nove zgrade škole, ili pak potpunog renoviranja postojećih školskih kapaciteta,  a na zadovoljstvo, prije svega roditelja, djece i nastavnog kadra OŠ „Vladimir Nazor““, navode iz Ministarstva.

Dodaju da do danas nijesu dobili odgovor nadležnih organa Glavnog grada.

„Želimo istaći da je MPNKS u skladu sa postojećim zakonskim rješenjima i budžetskim mogućnostima, već obezbijedilo sredstva za rješavanje tog gorućeg pitanja i više smo nego spremni da na odgovoran, profesionalan i transparentan način pristupimo implementaciji istoga u najkraćem mogućem roku“, piše u saopštenju.

Ističu da Vuković na Ministarstvo prebacuje odgovornost za naslijeđeni problem.

„Zaista ne razumijemo potrebu da, na ovakav teatralan način, gospodin Ivan Vuković na nas prebacuje odgovornost za naslijedjeni problem, pred sam početak školske godine, čime je pokazao da se u svemu najvjerovatnije kriju neke druge namjere. „Istina se poznaje umom i srcem“ , a u ovoj situaciji, i činjenicama koje smo u više navrata iznosili u medijima“, zaključuje se.

Resor prosvjete je u aprilu privremeno zatvorio OŠ „Vladimir Nazor“ dok se ne utvrdi da li je, usljed pukotina na zidu, objekat bezbjedan za učenike.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije