Povežite se sa nama

Politika

REAKCIJA MINISTARSTVA: „Ministar nije izazvao udes, auto bio ispred MVP-a“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Ministar vanjskih poslova Đorđe Radulović nije izazvao udes sinoć na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog u Podgorici i ne koristi službeni automobil u danima vikenda, saopšteno je danas iz Ministarstva vanjskih poslova (MVP). Oni su reagovali na informaciju da je automobilom upravljao Radulović, a koja je objavljena na pojedinim portalima.

„Dokaz da je ovdje riječ o neistini jeste i činjenica da je službeni automobil koji koristi Ministarstvo, bio cijelog vikenda parkiran ispred zgrade na Bulevaru Stanka Dragojevića, i da je na istom mjestu i sada, potpuno neoštećen. U tačnost ove činjenice može se uvjeriti svaki dobronamjerni pojedinac, ako samo prođe ulicom u potrazi za istinom. Ipak, savim je očigledno da mediji koji su stali iza ove vijesti, nisu učinili napor u pravcu utvrđivanja istine“, piše u saopštenju.

Iz MVP-a ocjenjuju da sama vijest ne zadovoljava načela novinarstva.

„Najprije, nije provjerena. Ovi mediji, iako u naknadnim intervencijama na tekstu tvrde suprotno, nisu kontaktirali MVP. Iako se u nekim objavama tvrdi da je kontaktirana Uprava policije, ove redakcije nisu sačekale da nadležni organ potvrdi ili opovrgne informaciju. Naravno, Uprava policije je sinoćnim saopštenjem jasno izrekla da su u udesu učestvovala dva automobila u privatnom vlasništvu, te da nije riječ o službenim vozilima. Takođe, policiji je poznat i u saopštenju naveden identitet učesnika ovog udesa, što ministra Radulovića isključuje iz svake dalje medijske polemike u započetom pravcu“, navode iz Ministarstva.

Dodaju da je nedopustivo za bilo koji kredibilan medij, da vijest bazira na izjavama korisnika društvenih mreža, koji su se zatekli na licu mjesta i koji, dodaje se, navodno tvrde “da su na službenom vozilu zamijenjene tablice”.

„I ovaj detalj negirala je Uprava policije, dok se na fotografijama koje se nude kao dokaz jasno vidi da na njima nije ministar Radulović. Naravno, budući da živimo u dobu tehnološkog napretka, pa su danas svima dostupni mobilni telefoni i kamera, pozivaju se građani i redakcije da objave jasne i nesporne fotografije sa ministrom Radulovićem na mjestu događaja, kako bi na taj način dokazali ovako ozbiljne tvrdnje. Na kraju, Ministarstvo vanjskih poslova, zarad istine i prava javnosti da zna, poziva na poštovanje novinarske etike, koja je i utemeljena u demokratskim društvima kako bi zaštitila javni interes, ali i čast i ugled nevinog čovjeka, pa bio on i ministar. Na tom putu najvažniji standard je istinitost, a naši građani to zaslužuju“, zaključuje se.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije