Povežite se sa nama

Turizam

RENOMIRANI FRANCUSKI MAGAZIN: Crna Gora na naslovnici

Objavljeno

-

Foto: Voyager Ici & Ailleurs
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Crna Gora se našla na naslovnici ljetnjeg izdanja francuskog renomiranog magazina „Voyager Ici & Ailleurs“ (Putujte ovdje i drugdje), saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije (NTO).

Navodi se da je, osim naslovne strane, Crnoj Gori i njenoj turističkoj ponudi posvećeno i 28 strana u okviru tog specijalizovanog turističkog časopisa koji će se u prodaji nalaziti sve do kraja septembra.

Autor teksta, Lukas Largu, koji je, posredstvom NTO, u maju boravio u studijskoj posjeti Crnoj Gori, kazao je da je ta država na njega ostavila izuzetan utisak.

On je poručio čitaocima da će, ukoliko odluče da posjete Crnu Goru, doživjeti egzotično putovanje na Mediteranu.

„Svoju priču počinje od Podgorice za koju kaže da je plodna ravnica i pravo čudo u planinskom području, zajedno sa rijekom Moračom koja joj daje poseban šarm. Zatim nastavlja sa Bokokotorskim zalivom, navodeći da je fascinantan i da sa svojih 87 kvadratnih kilometara predstavlja jedan od najljepših zaliva na svijetu“, navodi se u saopštenju NTO.

Largu u tekstu nije zaobišao ni nacionalne parkove, naglašavajući da se na Lovćenu, sa kojeg se stiže do mora za malo više od sat, može pronaći preko 1,3 hiljade vrsta biljaka, dok Skadarsko jezero sa svojim meandrima u dijelu Rijeke Crnojevića upoređuje sa djelovima vijetnamskog Halong zaliva.

„Njegova priča se nastavlja sa Budvom i Barom, a završava sa Ulcinjem, koji su ga podjednako fascinirali svojim starim gradovima, srednjovjekovnom arhitekturom, raznolikim plažama, ali i različitim kulturama i istorijskim pričama“, kaže se u saopštenju.

Largu na kraju poziva čitaoce da posjete Crnu Goru i ističe da je mnogo ljepša nego što mogu i da zamisle.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije