Povežite se sa nama

Društvo

RTCG ĆE PRENOSITI USTOLIČENJE: Od koga je Crkva Srbije dobila odobrenje za najavljeni prenos?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Iz Mitropolije crnogorsko primorske je danas saopšteno da će se ustoličenje mitropolita Joanikija obaviti na Cetinju u najavljenom terminu, u nedjelju 5. septembra 2021. godine, ali bez ranije planiranog sabora ispred Cetinjskog manastira. Najavljeno je da će ustoličenje Joanikija direktno prenositi Javni servis RTCG.

„Pozivamo sveštenstvo da sa vjerujućim narodom toga dana u svim hramovima Mitropolije crnogorsko-primorske liturgijski i sa blagodarenjima Bogu proslavi ovaj događaj. Za sve one koji ostanu u svojim domovima Radio televizija Crne Gore i Mitropolija crnogorsko-primorska obezbijediće direktan televizijski prenos iz Cetinjskog manastira”, ističe se u saopštenju.

Nije prvi put da Crkva Srbije u Crnoj Gori svoje religijske obrede obavlja pred kamerama nacionalnog Javnog servisa. Tako je bilo i za vrijeme bivšeg režima, tako će, sva je prilika, biti i ubuduće. Pitanje je samo jesu li uoči pisanja ovog, na brzinu sročenog saopštenja, konsultovali rukovodstvo Javnog servisa i pitali ih raspolažu li kapacitetima da toga dana realizuju TV prenos?!

Ili su na svoju ruku, smatrajući da raspolažu i Televizijom, baš kao i mnogim resursima u državi koja bi trebalo da je sekularna, odlučili da će direktnog prenosa biti, ma šta o tome u rukovodstvu RTCG mislili?!

Inače, dan nakon što su talibani ušli u Kabul i preuzeli državnu televiziju Avganistana, svjetski mediji objavili su sljedeću informaciju: „Na televizijskim kanalima turske i indijske sapunice zamijenio je religijski program bez reklama“.

U državi u kojoj je Crkva obilato pomogla koaliciju koja je prije godinu pobijedila na izborima, u kojoj je vlast formirana u Manastiru, a državni funkcioneri raporte podnose crkvenim velikodostojnicima, ne bi bilo neobično da uskoro dobijemo voditelja dnevnika koji će na sebi imati – mantiju.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije