Povežite se sa nama

Turizam

RUSI NIJESU VIŠE BROJ JEDAN: Turisti iz jedne nove države „otkrili“ Crnu Goru

Objavljeno

-

Foto: B92
Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Nešto manje Rusa u 2021. godini ljetuje u Crnoj Gori. Međutim, ruski jezik zasigurno još dugo neće da utihne na crnogorskom priobalju. Ako ga zafali – u ovoj sezoni, Jadran su „otkrili“ Kazahstanci.

 

„Ove godine otvorena je nova linija iz Kazahstana, imaju letove svakog dana. Jedan dio promocije radili smo na tom tržistu“, rekla je za B92.net direktorka Turističke organizacije Tivat Danica Banjević.

Kako su nam nezvanično ispričali hotelijeri, Kazahstanci su turisti sa „dubljim džepom“. Dobre platežne moći, oni i Ukrajinci ove godine zamijenili su Britance. Mada su tek počeli da pristižu, te se ne mogu reći da li imaju posebne navike i specifične zahtjeve, jasno je – tu su u pravo vrijeme da doprinesu oporavku turizma nakon udarca pandemije. Zasad se pokazalo da su dobri gosti, da vole da se pomalo razmeću, te ne traže „entry level“, već „top“ sobe i ne gledaju cijene i to u najskupljim hotelima Crne Gore.

Foto: B92.net/M.R.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Direktorka TO Tivat Danica Banjević kazala je da, mada je ranijih godina u ovom mestu najviše bilo Rusa, sada su zbog pamdemije pali na drugo mjesto, a na čelu su ih smijenili Srbi.

„Ako gledamo trenutnu situaciju u Tivtu, najbrojniji gosti su sa tržišta Srbije, slijedi Rusija, pa Ukrajina, jer i sa Ukrajinom imamo direktne avio-linije. Nakon toga su iz BiH, pa Velika Britanija. Imamo i Njemaca i Kazahstanaca. Ako gledamo 2019.godinu prva tri tržišta su svakako bila Srbija, Rusija, BiH. Rusija nam je sad trenutno na drugom mjestu iako su prije bili na prvom“, navodi Banjevićeva.

Za Tivat od velike je važnosti uspostavljanje direktnih linija sa Srbijom, dodaje ona.

Foto: B92.net/M.R..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Uspostajanje direktne linije Air Montenegra sa tržištom Srbije je izuzetno značajno, a takođe izuzetno je značajno i uslostavljanje direktnih konekcija iz Niša prema Tivtu, jer su oni startovali sa avio-letovima 15. juna tokom sezone, isto kao 2019. godine. Tako da očekujemo iz niškog okruga veću posjetu Crnoj Gori.“

Turistički radnici uzdaju se u dalje popuštanje mjera i posjete turista iz drugih zemalja.

„U skupljim i većim hotelima očekujemo Britance i Amerikance. Mnogo očekujemo i od tržišta Zapadne Evrope, naročito u post-sezoni. Popunjenost tokom ljeta 2019.godine bila je sa tržišta Njemačke, tako da se nadamo i sa tog tržišta većem broju gostiju.“

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
anonimus
anonimus
15.07.2021. 22:59

Taksisti na aerodromu Tivat su kao neandertalci,WC-i kao u Somaliji,kafe bar na aerodromu prljav i ne donose racune.Sve u svemu,dobro dosli u devedesete.

Sponzor

Najčitanije