Povežite se sa nama

Vijesti

SAD O USTOLIČENJU: Bezbjednost građana iznad svega

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Sjedinjene Države izrazile su „zabrinutost zbog zaoštravanja retorike“ u vezi sa ustoličenjem mitropolita Joanikija na Cetinju i pozvale sve u Crnoj Gori da rade na smirivanju tenzija

„Ohrabrujemo crnogorske vlasti i Mitropoliju crnogorsko-primorsku Sprske pravoslavne crkve da blisko sarađuju po pitanju lokacije ustoličenja novoizabranog mitropolita Joanikija, a da bezbjednost građana bude iznad svega“, naveo je neimenovani portparol Stejt departmenta u odgovoru na upit Glasa Amerike da li su Sjedinjene Države zabrinute zbog stabilnosti u Crnoj Gori u svjetlu porasta etničkih tenzija uoči planiranog ustoličenja Joanikija na Cetinju i šta bi crnogorska vlada trebalo da uradi da spriječi dalju eskalaciju situacije.

Stejt department ocjenjuje i da je Crna Gora „dugo prepoznata kao raznolika i tolerantna zemlja“ i da bi svi „građani trebalo da urade svoj dio da ispoštuju tu ponosnu tradiciju“.

„Pozivamo sve, građane, političke i vjerske lidere, da rade na smirivanju tenzija“, poručio je portparol Državnog sekretarijata.

„Sjedinjene Države podržavaju vjerske slobode, uključujući i pravo pojedinaca da slobodnu praktikuju svoju vjeru. Istovremeno, takođe podržavaju slobodu izražavanja, uključujući i pravo na mirno okupljanje“, zaključuje se u odgovoru na upit Glasa Amerike.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije