Povežite se sa nama

Društvo

SAOPŠTENJE PKS: Moralna katarza ratnog huškača iz devedesetih

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Saopštenje PKS objavljujemo integralno:

Sa velikim žaljenjem obavještavamo javnost da ove godine delegacija PKS-a ne prisustvuje komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari  i sahrani 19 srebreničkih žrtava.

Do toga je došlo zbog blokade rada PKS-a od strane bivše isključene predsjednice Tatjane Knežević Perišić, koja u predviđenom zakonskom  roku od 30 dana nakon njenog isključenja iz PKS (3.juna ) još nije nadležnom organu prijavila promjene podataka, zatim razdužila pečat i ostalu dokumentaciju.

Po tom osnovu Glavni odbor i Predsjedništvo  su odlučili da se pokrene inicijativa u vezi inspekcijske kontrole njenog rada u periodu od 18 oktobra 2020.do danas. Ta kontrola će nam omogućiti da saznamo po čijem nalogu, ko zna od koga dostavljenim tekstovima, koje objavama u ime PKS-a, raspiruje mržnju na nacionslnoj osnovi, što uzrokuje radikalizaciju  suprotne strane , a nakon njihove reakcije i članstva naše partije.

Radikalna rešenja nikad nikome ništa dobro nijesu donijela, a bez dijaloga nema mira u CG. Daćemo joj šansu da toj inspekciji kaže, kao što je nama na sastanku Opštinskog odbora PKS Podgorice , ko joj je davao novac za gorivo na ime auto kolona u Nk, dok je putem te iste fb stranice obmanjivala građane da je bukvalno sve to bilo u organizaciji PKS-a.

Daćemo joj šansu da objasni koja partija im je omogućila korišćenje svojih prostorija za održavanje nelegalnog „njenog“ takozvanog Glavnog odbora i pored toga što su znali da ona kao isključena osoba iz PKS-a nema to pravo. Daćemo joj mogućnost da priča o donacijama za lokalne izbore u Nk, koja kao što smo vidjeli iz  izvještaja Agencije za suzbijanje korupcije nijesu prošla kroz zajednički protočni žiro račun koalicije „Evropski tim za Nikšić“.

Umjesto da se izvini za sve nekorektnosti i neznanje u radu, ona je samo nakon pola godine , baš one saborce  koji su je izabrali na Čevu nazvala „izdajnicima“ i ujedno njenu grupicu  pozvala da krenu u „konačni obračun“ protiv svojih Crnogoraca , to jest  onih koji traže zakonitost u radu PKS-a.

Daćemo joj mogućnost da kaže ko joj i iz koje partije onako tumači Statut, izlažući PKS neviđenom glupiranju koje vodi rušenju ove sjajne ideje. Da vidimo ko to sve podržava njen nezakonit rad i na taj način ruši PKS.

Dakle, svakome razumnom je više nego jasno da smo njenim isključenjem zaustavili rušenje PKS iznutra i to od strane osobe koja ga je „vodila“. Partija o kojoj se odlučuje iz nekih drugih centara moći  nije samostalna  partija, već nečiji prirepak koji obavlja prljave poslove za nečije tuđe interese.

Svako saopštenje nakon 3.juna koje se objavljuje putem Fb stranice PKSa ili portala je ništa drugo do lažno predstavljanje isključene osobe koja po svaku cijenu želi sačuvati funkciju. U ovom slučaju zloupotrebljava čak i srebreničke žrtve, kako bi ostavila utisak da je ona još uvijek neko i nešto u PKS-u.  Iz svega naprijed navedenog više nego smo zapanjeni kada smo  pročitali :

„Delegacija Patriotsko komitskog saveza, prisustvovaće  komemoraciji u Memorijalnom centru Potočari, i sahrani 19 srebreničkih žrtava. Delegaciju će predvoditi predsjednica partije Tatjana Knežević Perišić.“

Iz tog razloga obavještavamo javnost  da je ovo lažna vijest i da PKS ne može predstavljati neko ko je isključen iz partije.

PKS funkcioniše i pored toga što je isključena bivša predsjednica, aktivno se radi na stvaranju jake infrastukture po Podgorici i drugim  gradovima. Znajući da je 18.oktobra 2020.god.  PVP promijenio ime u PKS , 13.jula se navršava 10 godina od naše osnivačke skupštine, tako da radimo na obilježavanju tog jubileja.

Ovo je još jedan dokaz da PKS nije nikakva  nova partija na političkoj sceni. To što je istu neko imao namjeru da privatizuje pa je lažno prikazivao novom, sada je  svakome sve mnogo jasnije da u tom naumu neće uspjeti. Nakon blokade svih partijskih tijela, nakaradnim vođstvom partije od strane  osobe koja ne zna što su politički ciljevi, strategija, Statut,  Program  ili taktika neke partije, zahvaljujući  „saopštenjima“  došli smo do toga da se PKS , maltene, etiketira kao fašistička organizacija. To naravno nije tačno, a one koji su tome zaslužni smo uklonili.

A što se tiče njenog puta za Potočare, to može samo u svoje ime i dobro je što se odlučila na taj korak. Ako ništa drugo ono bar da kao ratnohuškaki novinar devedesetih godina  vidi posljedice rata koji je svojim tekstovima rasplamsavala. Podsjećamo je na njen tekst „Savina brigada za primjer čojstva i junaštva“  29.novembra 1991. godine, kao i na intervju koji je napravila sa tadašnjim zamjenikom saveznog sekretara za narodnu odbranu SFRJ General-pukovnikom Markom Negovanovićem.

Intervju je objavljen pod naslovom “Armija neće ostaviti svoj narod bez zaštite”, u “Nikšićkim novinama” 13. decembra 1991. Dovoljno, zar ne? Uz napomenu, da je ovaj dio biografije prilikom njenog izbora od nas vješto prikrila, ali istina kad tad pronađe svoj put.

Uostalom svakom lažnom moralisti potrebna je moralna katarza. Očekujemo da nam opiše kakav je danas  osjećaj gledati uplakane majke i toliko grobova, koje su ubili oni  čijoj ideologiji je početkom devedesetih davala vjetar u leđa. Tada su joj Srbi i Crnogorci bili isto, pa  ih  je zajedno  huškala na Hrvate, od dolaska u PKS huška Crnogorce na Srbe, a od 3.juna kada je isključena iz PKS-a  Crnogorce huška na Crnogorce. Za nas iz PKS odluke koje donosi ta njena grupica formiranjem odbora po gradovima sa po tri člana, kao i odluke njenog fantomskog, nelegalnog i neligitimnog  takozvanog Predsjedništva, kao i njenog Glavnog odbora naravno , za nas nemaju obavezujući karakter.

Novoizabrana i za nas jedina priznata  predsjednica PKS-a je magistar ekonomskih nauka Danica Popović , a našu težnju da se ne prepucavamo putem društvenih mreža, bivša predsjednica obilato koristi i kao što vidite zloupotrebljava.

Saosjećamo sa porodicama srebreničkih žrtava i pozivamo naše članove da u što većem broju dođu  kod Spomen-parka civilnim žrtvama na Pobrežju, đe se priređuje poetski recital i polaganje cvijeća kao izraz dubokog poštovanja žrtvama genocida i drugih zločina

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije