Povežite se sa nama

Dijaspora

SAŠA JOVETIĆ: Crnogorsku zastavu je vijorio širom svijeta, ali i na autobusu koji vozi u Londonu

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

I prije masovnog izlaska na ulice, auto kolona i zastava na balkonima, pojedinci su širili crnogorsku zastavu širom svijeta, promovišući svoju zemlju na taj način.

Jedan od njih je Saša Jovetić, Podgoričanin koji već 25 godina živi u Londonu.

Već 17 godina radi kao vozač autobusa, koji je takođe često okićen crnogorskom zastavom na londonskim ulicama.

Za Luču kaže da istinski voli svoj posao i da je to razlog što je odlučio da ostane na Ostrvu, ali gde god da je, zastava putuje sa njim.

“Crnogorska zastava se vijorila i u Brazilu, Kubi, Meksiku, Venecueli, Tanzaniji, Zanzibaru i svuđe đe sam išao po Evropi”, kaže Jovetić.

Objašnjava da, iako nije reprezentativac, vozio je biciklo od Londona do Pariza , šireći državno znamenje sa obje strane La Manša.

„Kad smo napokon stigli u sam centar Pariza, tokom vožnje oko Trijumfalne Kapije razvio sam našu najljepšu zastavu i sve je poprimilo izgled da je čitava grupa od nas par stotina došla iz Crne Gore, a ne iz Ujedinjenog Kraljevstva“ priča Jovetić.

Ovaj zanimlji čovjek željan izazova poznat je i po dugogodišnjem humanitarnom radu. Koračao i trčao 100 km od Londona do Briajtona, vozio biciklo na Kubi, a sve donacije koje se broje u hiljadama funti su namijenjene za borbu protiv raka i srčanih oboljenja.

Kaže da se često vraća svom gradu, Podgorici, iako je London njegova adresa. Podsjeća Podgoričane koji se sjećaju starih vremena da je pripadao veseloj skupini ŠURDE, koja i dalje živi u njemu.

Šurde, Foto:FB

Saša takođe ima i pank rok bend Party Mejkersi koji na jesen kreće sa ozbiljnijim radom.

K.V.

 

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije