Povežite se sa nama

Politika

SAVJET MLADIH DPS: Čuvaćemo sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Čuvaćemo sjećanje na žrtve genocida u Srebrenici, uz jasnu poruku da se ovakav nezapamćeni zločin više ne smije ponoviti, saopštio je Savjet mladih DPS-a.

Centar za postkonfliktna istraživanja u saradnji sa Memorijalnim centrom Srebrenica organizovao je ljetnju školu za mlade.

Školu, koja je okupila mlade ljude iz regiona, ali i iz zemalja Evrope i svijeta, pohađale su članice Savjeta mladih Demokratske partije socijalista Crne Gore Amina Brahić i Samra Aljkanović.

„Naše predstavnice su kroz sedmodnevna predavanja eminentnih stručnjaka, koji govore o genocidu, ali i prevenciji, bolnom sjećanju na žrtve, kao i putu do pravde, imale priliku da prošire već stečena znanja, ali i da aktivno učestvuju u radionicama na kojima su zastupale stavove cjelokupnog Savjeta mladih o najmonstruoznijem činu koji se ne zaboravlja“, navodi se u saopštenju.

Savjet mladih DPS-a ponosan je, kako kažu, jer Amina i Samra danas prisustvuju komemoraciji u Srebrenici i jer će se u ime svih nas pokloniti žrtvama najnemilosrdnijeg činjenja koje je zapisano najcrnjim slovima na stranicama istorije.

„Intenzivno ćemo se suprotstavljati najezdi svake ideologije koja je unesrećila balkansko područje, ali i učestvovati u svakom dijalogu u okviru kojeg ćemo uvijek naglašavati da se u rane ne smije dirati i da je hrabrost suočiti se sa prošlošću jer jedino tada možemo budućnosti pogledati u oči. Na kraju, poručujemo da iznošenje stava o genocidu nije pitanje političke dužnosti, već odraz onog ljudskog u nama, te da uz najstrašniju osudu istog ukazujemo na to da će Bosna i Hercegovina u nama imati iskrenog prijatelja, a porodice žrtava vječitog saveznika u borbi za pravdu“, saopštio je Savjet mladih DPS Crne Gore.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije