Povežite se sa nama

Vijesti

SAVJET ZA ODBRANU I BEZBJEDNOST: Osigurati svima bezbjednost i poštovanje vjerskih sloboda

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Savjet poziva sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumijevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona“

Savjet za odbranu i bezbjednost pozvao je, povodom predstojećeg ustoličenja mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija, sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumijevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona.

Savjet, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Mila Đukanovića, očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda.

Danas je u Vili Gorica u Podgorici održana sjednica Savjeta kojom je predsjedavao Đukanović, a u radu sjednice učestvovali su članovi Savjeta – predsjednik Skupštine Aleksa Bečić i predsjednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Dejan Vukšić.

„Povodom bezbjednosnih izazova pokrenutih najavljenom intronizacijom mitropolita mitropolije crnogorsko-primorske SPC, Savjet poziva sve društveno-političke aktere na mir, suzdržanost, toleranciju, razumijevanje, međusobno poštovanje i uvažavanje, kao i poštovanje Ustava i zakona. Savjet očekuje od nadležnih državnih organa da sprovedu sve neophodne aktivnosti kako bi osigurali mir, sigurnost i bezbjednost svakog građanina, kao i poštovanje ljudskih prava i vjerskih sloboda. Savjet očekuje da Vijeće za nacionalnu bezbjednost nastavi da kontinuirano koordinira i usmjerava obavještajno bezbjednosni sektor, razmatra bezbjednosnu situaciju, kao i donosi zaključke i smjernice u vezi sa radom organa koji čine obavještajno-bezbjednosni sektor i Biroa za operativnu koordinaciju“, navodi se u saopštenju nakon sastanka.

Članovi Savjeta upoznati su sa informacijom o stanju požara u Crnoj Gori i donijeli zaključak o potrebi daljeg unaprjeđenja kapaciteta, stručnog osposobljavanja i usavršavanja ljudstva i investiranja u modernizaciju opreme i sredstava u sistemu zaštite i spašavanja.

Savjet za odbranu i bezbjednost utvrdio je i pravila angažovanja i nacionalna ograničenja pripadnika Vojske za vrijeme učešća u misiji KFOR u Kosovu.

Savjet je, kako je saopšteno, na današnjoj sjednici razmatrao i druga pitanja iz svoje nadležnosti i na predlog ministarke odbrane donio odluke o razrješenjima i postavljenjima oficira Vojske.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
RIR
RIR
27.08.2021. 08:27

Nema vise “Mila britve “ !

Sponzor

Najčitanije