Povežite se sa nama

Društvo

SAVKOVIĆ: Majke nijesu monstrumi, uličarke, besposličarke…

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

„Nadamo se da nećete dozvoliti da nas ponovo gledate ispred Skupštine, koja nam je tri godine bila druga kuća, ispred koje ste i vi mnogo obećavali“

Pozivam sve poslanike vladajuće većine da glasaju da se u Budžet Crne Gore  uvrste amandmani koje su podnijeli poslanici koalicije Za budućnost Crne Gore (NSD,DNP,SNP,UCG,RP) i amandman poslanika Pokreta za promjene (PZP) Nebojše Medojevića, i da se u njemu uvrste sredstva za majke sa troje i više djece, saopštila je danas Željka Savković, predstavnica majki troje i više djece.

„Da se uradi zakon da sve majke budu obuhvaćene sa njim, a da se majkama koje su ostvarile stečeno pravo po zakonu iz 2015. godine, konačno vrate njihova neustavno oduzeta stečena prava. 70% i 40%, za sve kategorizacije Strpljive smo. Ako čekaju djeca za dječije dodatke do 1. oktobra 2021. godine, čekaćemo i mi. Naučene smo da čekamo čitav život. Vrijeme je da pošaljete poruku bivšoj vlasti, da majke nijesu bile monstrumi finansija Crne Gore, bombe, Crveni Kmeri, uličarke, besposličarke. Samo majke koje je bivša vladajuća većina zarad političkih poena zloupotrijebila i prevarila i pokazala svim budućim kako niko i nikad, ne treba da udari na najveće svetinje koje je Bog ostavio na zemlji da bi stvorile život na njoj“, istakla je Savković u otvorenom pismu Vladi Crne Gore i vladajućoj većini.

Ona je dodala da majke troje i više djece još vjeruju da i za njih ima pravde na ovom svijetu, u ovoj državi.

„Upravo je očekujemo ovih dana izglasavanjem amandmana za majke u sklopu Budžeta. Tu smo da pomognemo. Pozovite nas. Ali ne zaboravite dok budete glasalii da mi od naše borbe nećemo odustati. Nadamo se da nećete dozvoliti da nas ponovo gledate ispred Skupštine, koja nam je tri godine bila druga kuća, ispred koje ste i vi mnogo obećavali. Znamo da se obećanja u Crnoj Gori krše za čas od mnogih. Evo momenta da shvatimo da se ljudi drže za riječ“, rekla je Savković.

Ona je poručila da je pravda spora ali dostižna.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
1 Komentar
Prijava
Notifikacija
guest
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
NEUTRALNA
NEUTRALNA
07.06.2021. 19:26

OPET SAVKOVIC GLUMI HRABROST JUNASTVO I POSTENJE,OVAJ ZAKON JE PRVENSTVENO PEDLOZEN ZA MAJKE SA 3 I VISE DJECE KOJE SU 90TIH OSTALE BEZ POSLA PRILIKOM PRIVATIZACIJE I U TAKVE USLOVE PODIGLE DJECU( BILO IH JE NEKOLIKO HILADA 5-6,AMANDMANIMA SE PROSIRILO NA 20 I KUSUR )KAO PODSTICAJ ZA DRUGE MAJKE DA RADJAJU BEZ OBZIRA NA USLOVE( CITAJ MAJKE KOJE NISU BILO POGODNE )GOSPODJA JE RADILA SVO VRIJEME,PODRZAVALA PREDHODNI SISTEM ZBOG CEGA I DOBILA 25 G RADNOG ISKUSTVA DOK ONE KOJE SU SE ISRAVNIM VRIJEDNOSTIMA VODILE SU ZAKINUTE I TAD I SAD,OVE GOSPODJE SA 25G JE DPS LIJEPO NASANKAO ,A SAD SE JAVLJAJU I MAJKE KOJE TRAZE DA SE I NJIHOVO MAJCINSTVO VALORIZUJE, TE OD TOGA DA JE BITI MAJKA NESTO NAJLJEPSE DODJOSMO DO TOGA DA SVAKO TRAZI NAPLATU ZA TO STO SU MAJKE…

Sponzor

Najčitanije