Povežite se sa nama

Vijesti

SAVKOVIĆ VUKČEVIĆ: Zašto Vlada i menadžment RTCG ignorišu napad na novinare Javnog servisa?

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

Demokratska partija socijalista osuđuje jučerašnji napad na ekipu Javnog servisa u Cetinjskom manastiru. Na ovaj način, nažalost, nastavlja se progon novinara, a u ovom slučaju nagrađivanih autora, pri čemu sve nailazi na potpunu ćutnju i ignorisanje nadležnih, kazala je Nela Savković Vukčević, članica Izvršnog odbora DPS.

-Od danas je izlišno i pominjati kako se u manastiru, uz sveštenstvo, nalaze mnoga sumnjiva lica – a ovaj događaj dodatno podgrijava sumnje da su u njemu smještena i lica sa kriminalnom prošlošću iz susjedstva. Da li ta ćutnja znači i podršku progonu neistomišljenika – neka građani sami prosude- ocjenila je Savković Vukčević.

Dodaje i da su zapanjeni time da menadžment Radio televizije Crne Gore ni na jedan način nije reagovao povodom napada na njihovu ekipu.

-Iako je jasno kako je Javni servis izložen političkom kadriranju, ipak nijesmo očekivali da će ostati nijemi na progon kojem su izloženi njihovi zaposleni. Kolegijalno i profesionalno, nema što- navodi Savković Vukčević.

Kako je kazala, pošto ministra unutrašnjih poslova više niko ne uzima za ozbiljno, od direktora Uprave policije Zorana Brđanina očekuju da saopšti ko su lica koja su brutalno vrijeđala i onemogućila ekipi Javnog servisa da obavi radni zadatak, a od ministarke javne uprave Tamare Srzentić šta će konkretno uraditi u cilju obezbjeđivanja uslova da autorka dokumentarnog filma nesmetano nastavi da radi na tom materijalu.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije