Povežite se sa nama

Vijesti

ŠĆEPANOVIĆ: „Gnusna laž da je na djelu državni udar“

Objavljeno

-

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter

U nastojanju da opravda nalog koji je dobio od Aleksandra Vučića, premijer Zdravko Krivokapić posegnuo je za gnusnim lažima, a posebna je da je na djelu državni udar i da je zbog toga izdao nalog da se policija obračunava sa okupljenim građanima, ocijenila je poslanica DPS Marta Šćepanović

Kako naglašava u saopštenju, interesuje se, najprije, kakav je to bio državni udar kada su učesnici okupljeni građani, koja je državna institucija bila napadnuta i čije su ustavne nadležnosti bile ugrožene?

„Da upoznamo Krivokapića da crkva nije državni organ, kako on to, očigledno smatra, već jedna od više vjerskih zajednica koje su po Ustavu odvojene od države. Baš zato, protest građana protiv ustoličenja nije nikakav državni udar, već ustavno pravo na okupljanje i javni stav. Iz tog razloga, jasno je da Krivokapić, kao čovjek koji je ucijenjen od Beograda, saopštava neistine i manipuliše domaćom i međunarodnom javnošću, na isti način kao i kada tvrdi da je policija reagovala zbog bačenog Molotovljevog koktela od okupljenih građana, što je još jedna u nizu laži“, navodi Šćepanović.

Krivokapiću poručuje da će odgovarati za sve što je danas uradio građanima Crne Gore, a da će zbog laži
o navodnom „državnom udaru“ morati da se izjasni pred nadležnim organima, a vjeruju u DPS-u da će doći vrijeme kada će se i utvrđivati ko je na protivustavan način pokušao da dovede Crnu Goru u položaj potčinjenosti ili zavisnosti prema nekoj drugoj državi – krivično djelo ugrožavanje nezavisnosti.

Podijeli ovo na društvenim mrežama
Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Klikni za komentar
Prijava
Notifikacija
guest
0 Komentara
Inline reakcije
Prokomentarišite i vi
Sponzor

Najčitanije